Foto

Campionatul Balcanic U15 masculin - Timisoara 2010 (actualizat - program)

Reprezentativa masculina “Under 15” a Romaniei (jucatori nascuti 1995 si mai tineri) a inceput de duminica pregatirile pentru Campionatul Balcanic, competitie care se va derula la Timisoara, in perioada 17-19 decembrie 2010, in sala de sport a CSS Bega, si care va mai alinia la start alaturi de echipa noastra si nationalele Bulgariei, Turciei si Macedoniei.

Aflat la prima sa competitie oficiala in calitate de antrenor principal al reprezentativei tricolore “under 15”, tehnicianul de origine sarba Goran Vrkic (AS Magic Champions Bucuresti) a incercat sa adune la Timisoara, impreuna cu secundul sau, Razvan Cenean (CSS Viitorul U-Mobitelco Cluj), cele mai valoroase tinere sperante ale baschetului masculin juvenil din Romania. Astfel, au fost convocati 15 baschetbalisti pentru actiunea balcanica din municipiul situat pe malurile raului Bega, care s-au prezentat la Hotelul “Del Pack” inca de duminica la pranz.
Dar iata lista tinerilor jucatori romani: Hortoglu Mehmet (Dinamo CSS 6 Bucuresti), Staicu Catalin (CN Aurel Vlaicu Bucuresti), Rasty Dimitris (CN Aurel Vlaicu Bucuresti), Todorov Casian (CSS Bega Timisoara), Covaciu Raul (CSS Bega Timisoara), Popov Nenad (CSS Bega Timisoara), Georgescu Vlad (CS Dan Dacian Bucuresti), Covrig Caius (AS Magic Champions Bucuresti), Rotariu Tudor (CSS Viitorul U-Mobitelco Cluj-Napoca), Cobzaru Vlad (CSS Unirea BC Junior Iasi), Ciordas Andrei (LPS Bihorul Oradea), Tudorache Daniel (Phoenix Galati), Lander Robert (LPS Pitesti), Neagu Stefan (CSS Ploiesti) si Udrea Ovidiu (CSS Bega Timisoara).
Pana la primele meciuri impotriva reprezentativelor Bulgariei, Turciei si Macedoniei, antrenorii Goran Vrkic si Razvan Cenean, supervizati de antrenorul coordonator Constantin Ioan, au planificat cate doua antrenamente in fiecare zi, punand accent pe individualizare, in care se incearca imbunatatirea elementelor tehnice din “abecedarul” baschetului, dar si pe tactica de echipa, in care se doreste formarea unui colectiv extrem de unit. “Vom incerca in perioada imediat urmatoare sa castigam o echipa. Vreau sa fiti o echipa la masa, pe strada, in hotel, dar mai ales pe terenul de joc. Totul depinde de voi. Sunteti cei mai buni jucatori U15 din Romania la acest moment si vreau sa vad ca sunteti constienti de asta. Vreau sa-mi demonstrati ca meritati sa fiti in echipa nationala a Romaniei. Totodata, vreau sa respectati tricoul pe care-l veti purta la meciuri. Sa dati tot ce aveti mai bun”, le-a explicat antrenorul Goran Vrkic tinerilor baschetbalisti romani la prima sedinta tehnico-tactica din cantonamentul de pregatire de la Timisoara. Si pentru a-si atinge cat mai rapid obiectivul propus, de a “suda” grupul de 15 jucatori, antrenorii reprezentativei noastre s-au gandit sa combine antrenamentele de intensitate maxima cu diverse plimbari “de socializare”.
In aceasta seara (luni, 12.12.2010), tinerii baschetbalisti din nationala “under 15” au vizitat centrul istoric al municipiului Timisoara, dupa care s-au “indulcit” la Restaurantul Lloyd, invitati de patronul acestei locatii, un sustinator impatimit al baschetului autohton. “Vreau sa construim o echipa nationala valoroasa. Pentru asta este nevoie de jucatori care au un caracter puternic. La aceasta competitie vom incerca sa obtinem un rezultat cat mai bun, care sa ne ajute sa intarim psihicul jucatorilor pentru viitor. Ne asteapta un Campionat European in 2011, un adevarat examen pentru aceasta generatie deosebita”, a mai spus Goran Vrkic.

Iata si programul complet al Campionatului Balcanic U15, masculin, Timisoara 2010:

Vineri (17.12.2010)
ora 17 - TURCIA - BULGARIA
ora 19 - ROMANIA - MACEDONIA

Sambata (18.12.2010)
ora 17 - MACEDONIA - TURCIA
ora 19 - BULGARIA - ROMANIA

Duminica (19.12.2010)
ora 10 - MACEDONIA - BULGARIA
ora 12 - ROMANIA - TURCIA
ora 14 - Festivitatea de premiere (FRB va oferi in afara traditionalelor  cupe pentru echipe  si  trofee speciale - MVP, BEST FIVE, BEST SCORER, BEST REBOUNDER)

DE MENTIONAT CA  TOATE MECIURILE VOR FI TRANSMISE IN TIMP REAL PE SITE-ul NOSTRU, www.frbaschet.ro (live-scor)

Parteneri