Foto

Campionatul de baschet interscolar Cupa Metigla 2023, 5–10 iunie 2023

Cupa Metigla revine din nou in randul elevilor si pentru al optulea an consecutiv organizatorii invita copiii si tinerii din judetul Prahova si din vecinatati sa bata mingea in mod organizat intr-o competiție de baschet intre scoli deschisa tuturor! Cupa Metigla este o competitie de baschet interscolar si interjudetean, devenita deja o traditie in Prahova, si este organizata de  Asociatia Un Strop de Fericire, care isi propune sa incurajeze copiii si tinerii sa faca miscare. Aceasta se adreseaza in special elevilor de gimnaziu si liceu, care nu sunt legitimati la cluburi sportive, din Prahova si judetele vecine. Cupa Metigla face parte din calendarul de competitii judetene al Inspectoratului Scolar Prahova.

Pe langa incurajarea tinerilor sa faca sport si miscare intr-un cadru organizat, Cupa Metigla ofera fiecarei scoli participante si suport pentru organizarea competitiei prin elevii ei, care devin voluntari chiar la ei in scoala.

Campionatul de baschet interscolar Cupa Metigla 2023 se va desfasura in fiecare scoala inscrisa in competitie in perioada 29 mai – 6 iunie.

In  zilele de 9 si 10 iunie vor avea loc meciurile din semifinala si finala, competitiile fiind programate sa se desfasoare la Ploiesti, pe terenurile de baschet amenajate in Parc Municipal Vest. La competitie sunt asteptate 35 de scoli si peste 1000 de elevi de gimnaziu sau liceu.
 
Consultați regulamentul pentru toate informatiile legate de organizarea competitiei  - AICI

Calendarul competitiei

2 – 22 mai (perioada de inscriere a scolilor si echipelor din scoli)
29 mai – 6 iunie (desfasurarea meciurilor in scoli  - perioada extinsa din cauza zilelor libere de 1 Iunie si Rusalii)
9 iunie – de la ora 15:00, semifinale in Parc Vest
10 iunie – de la ora 10:00, finale in Parc Vest


Organizatorul a pregatit pentru fiecare scoala participanta un pachet de echipament sportiv iar pentru cei mai buni jucatori din finala multe premii interesante. Zilele dedicate semifinalelor si finalei vor fi un adevarat spectacol atat pentru participanti, cat si pentru spectatori.

Cupa Metigla este organizata de Asociatia Un Strop de Fericire, cu sprijinul companiei Metigla, indrumarea tehnica a competitiei fiind asigurata de Clubul Sportiv Solaris Ploiesti cu sprijinul Federatiei Romane de Baschet. Competitia este sustinuta si de alti parteneri.

Mai multe amanunte se gasesc pe site0ul organizatorului - AICI

Parteneri