Foto

Cei 12 Vulturi pentru meciul cu Polonia din grupa A a FIBA EUROBASKET 2022 Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va intalni, maine dupa-amiaza, de la ora 17:30, puternica selectionata a Poloniei, in primul meci oficial din “bula epidemiologica” de la Valencia, realizata de FIBA cu sprijinul forului de specialitate iberic pentru cea de-a doua fereastra a Grupei A din cadrul FIBA EUROBASKET 2022 Qualifiers. Partida Romania – Polonia va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 3. Luni, de la ora 20:30, Romania se confrunta cu Spania, intalnirea fiind de asemenea transmisa in direct de DIGI SPORT 3.

Dupa ce a trecut prin emotiile a doua retestari obligatorii, in urma cazului pozitiv inregistrat in cadrul delegatiei Romaniei la sosirea in Spania, dar si prin stresul izolarii in camerele hotelului Barcelo, impuse de FIBA din cauza aceluiasi motiv, antrenorul principal Tudor Costescu a respirat usurat in aceasta seara: toti Vulturii retestati in 25 si 27 noiembrie au avut rezultate negative si pot evolua in competitie. Astfel, aflat la antrenamentul oficial din arena “Pabellon Municipal Fuente de San Luis” din Valencia in momentul in care laboratorul Eurofins-Megalab a anuntat rezultatele, selectionerul Tudor Costescu s-a decis asupra numelor celor 12 Vulturi care vor fi prezenti pe lista de joc pentru meciul cu Polonia. Asadar, dupa validarea oficiala realizata de delegatul tehnic FIBA Martin Ford in aceasta seara, iata lista celor 12 tricolori care vor juca impotriva Poloniei:
0 – RICHARD Kristopher Jameill (Stelmet Zielona Gora – Polonia)
1 – TOHAN Lucas Dan (BC CSU Sibiu)
4 – BERCEANU Ionut (Dinamo Stiinta Bucuresti)
5 – DRAGOSTE Mirel (SCM Timisoara)
6 – GIRBEA Tudor (CSO Voluntari)
8 – GRASU Stefan (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
11 – VIRNA Radu (Steaua Bucuresti)
12 – POPA Bogdan (BCMU FCA Pitesti)
15 – CATE Emanuel (UCAM Murcia)
26 – BACIU Catalin (CSM CSU Oradea)
44 – UTA Rares (BCMU FCA Pitesti)
77 – MACIUCA Mihai (BCMU FCA Pitesti)

Din staff-ul condus de selectionerul Tudor Costescu mai fac parte Radu Cosmin (preparator fizic), Adrian Resteman (kinetoterapeut), Rudi Ivanoiu (maseur), Marius Toma (team-manager), Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB) si Claudiu Fometescu (antrenor federal).

Vom intalni un adversar dificil in primul joc, Polonia. O echipa experimentata, extrem de atletica si puternica, cu valente deosebite. Va trebui sa ne autodepasim. Sa avem multa energie si un entuziasm deosebit pe teren. Din pacate, conditiile actuale din pandemie ingreuneaza si mai mult misiunea noastra, o face si mai dificila. Polonia este cotata ca fovorita prin prisma ultimelor rezultate (n.n. – locul 8 la Mondialul din 2019) iar daca ne uitam la clasament, este limpede ca meciul cu Polonia reprezinta ultima noastra sansa de a mai lupta pentru calificarea la turneul final. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare pentru noi, trebuie sa dam totul pe teren!”, a punctat Tudor Costescu intr-o scurta declaratie facuta inaintea antrenamentului din aceasta seara.


De partea cealalta, antrenorul Mike Taylor se va baza pe nucleul de jucatori care a reusit marea surpriza a Grupei A in cadrul primei ferestre a calificarilor (n.n. – victorie chiar in fief-ul Spaniei, cu scorul de 80-69), adversarii intarindu-se pentru meciurile de la Valencia si cu o vedeta sosita in urma cu doua zile direct din Euroliga, Mateusz Ponitka.

Conform datelor oficiale de la validarea de astazi, iata cum arata lotul Poloniei pentru meciul cu Romania: Jaroslaw ZYSKOWSKI, Michal SOKOLOWSKI, Aaron CEL, Mateusz PONITKA, Dominik OLEJNICZAK, Kamil LACZYNSKI, Tomasz GIELO, Michal MICHALAK, Karol GRUSZECKI, Adam HRYCANIUK, Lukasz KOSZAREK si Damian KULIG.

De remarcat absenta principalului marcator din meciul cu Spania, AJ SLAUGHTER, care a avut o linie statistica deosebita in partida de la Zaragoza (26 p, 4x3, 2 rec, 2 pase, 2 int, 1 cap).

Prefatand meciul cu Romania, antrenorul Mike Taylor a declarat in aceasta seara: “Trebuie sa depasim cu totii aceste momente zbuciumate din pandemie. Ne-am propus sa fim concentrati pentru a ne indeplini obiectivul in aceasta fereastra pentru obtinerea calificarii la FIBA EuroBasket 2022. Sambata, ne asteapta un meci dificil cu Romania. Este un pas importat spre calificare pentru noi, insa ne asteptam ca echipa Romaniei sa joace cu multa determinare si cu multa ambitie pentru a ramane in cartile calificarii. Ne asteptam sa dea totul si sa nu faca rabat de la efort, pentru ca este o fereastra dificila pentru ei, mai ales ca s-au confruntat si cu multe probleme cauzate de Covid-19. Romania are o echipa cu multi jucatori mari, dar si cativa jucatori de perimetru cu abilitati deosebite si cu precizie la aruncarile de la distanta. Este o echipa periculoasa si de aceea o vom respecta. Pe de alta parte, insa, noi ne-am propus sa ne facem jocul nostru, avem un plan bine stabilit care va fi respectat de jucatori, si asa vom reprezenta cu cinste Polonia!”.    

FOTO - Emanuel CATE, Lucas TOHATAN si Bogdan POPA, cei "trei muschetari" ai Nationalei (copyright fiba.basketball)

Parteneri