Foto

Continua programul de pregatire individuala oferit gratuit de FR Baschet juniorilor de perspectiva

Programul de antrenamente individuale demarat anul trecut de Federatia Romana de Baschet continua si in acest sezon la Arena de Baschet din Bucuresti (Bulevardul Basarabia 39 - sediul FRB).

Practic, tinerii baschetbalisti legitimati la cluburi din Bucuresti si din apropiere, beneficiaza de sedinte gratuite de pregatire individuala cu opt antrenori colaboratori ai Federatiei Romane de Baschet: Nedeljko Lazic - fost castigator al Euroligii feminine din postura de antrenor secund in 2003 (cu UMMC Ekaterinburg) si 2007 (cu Spartak Moscova) si antrenor al nationalei feminine U18 a Romaniei in aceasta vara - , Slobodan Petrovski, Slobodan Kalinic, Alexandru Ardelean, Alin Saftel, Bogdan Stancut, Alexandra Orbeanu si Paula Nica.

Un exemplu pentru cluburile de juniori din tara

Pe langa dezvoltarea individuala a fiecarui tanar jucator, programul are si alte obiective. "Este un program in care credem foarte mult si speram ca si cluburile sa inteleaga cat de importante sunt antrenamentele de individualizare. In pregatirea baschetbalistica exista o interdependenta majora intre antrenamentele colective si cele individuale. Aici, in Bucuresti, am reusit sa initiem acest program si sa punem la dispozitia tinerilor talentati un program flexibil de antrenamente (dimineata sau dupa-amiaza) cu tehnicieni specializati, intr-o sala moderna, conforma cu normele FIBA. Stim cu totii cate cluburi au probleme fiindca nu gasesc sali adecvate. Noi le asiguram copiilor ocazia sa se antreneze intr-o arena dedicata exclusiv baschetului, sa beneficieze de vestiare cu tot confortul, precum si de diverse materiale tehnice si aparate dedicate pregatirii individuale. Ideal ar fi ca si cluburile din tara sa ia acest exemplu si sa vina in intampinarea tinerilor baschetbalisti cu demararea unor astfel de programe de individualizare, strict necesare, din punctul nostru de vedere, pentru dezvoltarea tinerilor baschetbalisti", precizeaza Claudiu Fometescu, antrenor federal in cadrul FR Baschet.

Antrenorii de la cluburile unde sunt legitimati sportivii - invitati la antrenamentele de individualizare

Acelasi Claudiu Fometescu face un apel catre parintii sportivilor, precum si catre antrenorii de la echipele de club unde tinerii sunt legitimati: "Am vaga senzatie ca demersul nostru a fost oarecum gresit de unii antrenori de la cluburi sau de catre unii dintre parintii sportivilor. Nu vrem sa rapim munca niciunui antrenor sau sa perturbam programul scolar al copiilor care participa la acest program de individualizare. De aceea ne-am straduit sa gasim solutii pentru programarea antrenamentelor in functie de orarul elevilor. Sustinem neconditionat participarea sportivilor la cursurile scolare, educatia fiind extrem de importanta in dezvoltarea oricui. De asemenea, nu dorim sa perturbam antrenamentele colective, de la cluburi, ci vrem sa aducem un plus de valoare individuala pentru fiecare sportiv, practic ajutam cluburile in pregatirea pentru performanta. Eu cred foarte mult in colaborarea dintre antrenori, de aceea invitam orice antrenor de club sa vina la sedintele de individualizare organizate de noi, sa isi urmareasca elevii de la club, sa discute cu tehnicienii nostri, sa urmareasca metodele de pregatire, sa inteleaga necesitatea acestor antrenamente de individualizare. Vreau ca toata lumea sa stie ca suntem 100% transparenti si deschisi si nu ne dorim decat sa puem umarul la dezvoltarea unor baschetbalisti talentati, pe care echipa nationala sa se poata baza in viitor".

Sportivii invitati in program si programul de antrenamente

La sedintele de antrenamente individuale au fost invitati sa participe sportivi din zona Bucurestiului, pe care Federatia Romana de Baschet i-a observat si monitorizat fie in cadrul programului "PerformBaschet", fie la loturile nationale de juniori. "Urmarim atent si campionatele nationale de juniori si, daca vom sesiza tineri talentati, ii vom invita la antrenamentele de individualizare. Una peste alta, suntem deschisi la a primi la antrenamente si alti sportivi, pe care noi nu i-am invitat, pentru a le face o evaluare", precizeaza Claudiu Fometescu.

In acest sezon, in programul de individualizare dezvoltat de Federatia Romana de Baschet au fost invitati urmatorii sportivi:

MASCULIN

Generatia 2005

1.Alex Morosanu (ACS Dan Dacian)
2.Vladimir Sparlac (ACS Dan Dacian)
3.Alex Costea (CS Otopeni)
4.David Banica (CS Otopeni)
5.Sasa Son (CS Otopeni)
6.Paul Bobirc (Pro Basketball Group)
7.Grigorescu Andrei (ABC Leii)
8.Carstoiu Andrei (Lumina Wolves) 
9.Iacob Andrei (Lumina Wolves)
10.Anghel David (CN Aurel Vlaicu)
11.Stancoiu Bogdan (Pro Basketball Group)
12.Alexandru Parjolescu (CS Dinamo CSS 6)
13.Craciun Alexandru (Sevlar Ploiesti)
14.Boltaru Alexandru (CS Otopeni)
15.Victor Petrescu (CS Dinamo CSS 6)

 

Generatia 2004

1.Vlad Cozea (CS Dinamo CSS 6)
2.Alex Luca (BC Slam)
3.Radu David (Laguna)
4.Ianis Paduraru (Stiinta)
5.Andrei Panait (CS Otopeni)
6.Nicholas Son (CS Otopeni)
7.Stefan Ionescu (ABC Leii)
8.Edward Mirea (Laguna)
9.Mocanu Leonard (Laguna)
10.Popescu Robert (CSS Targoviste)
11.David Grigoriu (Stiinta) 

 

Generatiile 2002-2003

1.Matei Dumitrescu (Lumina Wolves)
2.David Oprea (Stiinta)
3.Robert Licurici (Stiinta)
4.Dragos Badalau (CN Aurel Vlaicu)
5.Marian Cochela (Stiinta)
6.Ivan Tiberiu (Sevlar Ploiesti)
7.Geangu Iulian (Sevlar Ploiesti)
8.Grigore Teodor (Sevlar Ploiesti) 
9.Stoian Calin (Lumina Wolves)
10.Octavian Ilie (Stiinta)
11.David Neacsu (Stiinta)
12.David Vaida (Agronomia)

 

FEMININ

Generatiile 2003-2005

1. Mara Iftene (CSS 4)
2. Alexia Doba (CSS 4)
3. Irina Ghinea (CSS 4)
4. Alexandra Gheorghe (ACS Champions)
5. Daria Brasoveanu (ACS Champions)
6. Alexandra Voicu (ACS Champions)
7. Meira Dragusin (ACS Champions)
8. Alessia Raiciu (CS Olimpia)
9. Stephanie Duna (CS Olimpia)
10. Maria Stanescu (CS Olimpia)
11. Alexandra Salupa (Admar)
12. Olivia Tamaniuc (Admar)
13. Alexia Vlad Neagu (ACS Champions)

 

Programul antrenamentelor este urmatorul:

Generatia 2005 (masculin)

Luni: 7.00-9.00, 14.30-16.00
Miercuri: 7.00-9.00
Vineri: 7.00-9.00, 14.30-16.00

 

Generatia 2004 (masculin)

Luni: 14.30-16.00
Marti: 9.00-10.30
Miercuri: 9.00-10.30
Vineri: 9.00-10.30, 14.30-16.00

 

Generatiile 2002-2003 (masculin)

Marti: 7.30-9.00
Joi: 7.30-9.00

 

Generatiile 2003-2005 (feminin)

Luni: 7.30-9.00
Marti: 14.30-16.00
Miercuri: 7.30-9.00
Joi: 14.30-16.00

 

Intalnire cu parintii si reprezentantii cluburilor, programata la sediul FR Baschet

Federatia Romana de Baschet isi propune un dialog deschis cu parintii sportivilor, dar si cu antrenorii sau conducatorii cluburilor de juniori unde sunt legitimati sportivii invitati la antrenamentele de individualizare, pentru o prezentare completa a programului, precum si pentru gasirea celor mai bune solutii pentru ca tinerii sportivi sa beneficieze de cele mai bune conditii de pregatire. "Vom anunta curand data cand ne propunem sa ne intalnim cu parintii si antrenorii. Speram sincer intr-un dialog onest, constructiv, in care atat noi, cat si parintii si cluburile, sa isi expuna punctul de vedere. Pentru ca toti ne dorim ce e mai bine pentru talentatii nostri baschetbalisti", a conchis antrenorul federal Claudiu Fometescu.

Parteneri