Foto

CSM CSU Oradea a castigat in premiera SuperCupa Romaniei

Echipa masculina de baschet CSM CSU Oradea a reusit, in aceasta seara, sa castige disputa cu rivala BC CSU Sibiu, cu scorul de 68-64 (8-24, 22-14, 16-16, 22-10), si a intrat, astfel, in posesia SuperCupei Romaniei. Campionii en-titre ai LNBM au cucerit mult ravnitul trofeu, in premiera, dupa o revenire spectaculoasa de la un deficit de 21 de puncte!

Arena Antonio Alexe din Oradea a gazduit in aceasta seara prima disputa cu un trofeu pe masa din sezonul 2019-2020, fanii baschetului venind sa urmareasca evolutiile echipelor CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu in cadrul SuperCupei Romaniei, editia 2019. A fost un meci care a avut ca miza primul trofeu al sezonului iar echipele nu au facut rabat de la efort, spre deliciul asistentei. Pe de alta parte, a fost un meci nebun, cu o spectaculoasa rasturnare de situatie, campioana en-titre a LNBM reusind sa anihilize un deficit de 21 de puncte si sa obtina, in premiera, mult ravnitul trofeu al SuperCupei Romaniei.

Intr-o atmosfera de zile mari, detinatoarea Cupei Romaniei a avut un start furtunos si s-a desprins la finalul primul sfert la 24-8. Ecartul baschetbalistilor antrenati de Dan Fleseriu s-a marit pana la 34-13 in minutul 15, moment din care campionii LNBM au declansat o cursa nebuna de urmarire. Pana la pauza, baschetbalistii pregatiti de Cristian Achim au reusit sa reduca diferenta pana la 30-38, iar dupa un al treilea sfert extrem de echilibrat si incheiat la egalitate, 16-16, a urmat un ultim sfert deosebit. De la 46-54, oradenii au avut un galop de sanitate, cu un spectaculos “run” de 18-2 care a facut ca tabela sa arate 64-56 cu doua minute inainte de final. Cu asistenta in picioare si un final incandescent, oradenii reusesc sa tina piept rivalilor si Watson inchide meciul in ultimele secunde, transformand doua aruncari libere si ducand scorul la 68-64.
Statistica oficiala a meciului poate fi consultata AICI

Ma bucur pentru aceasta SuperCupa. Este un trofeu pe care mi l-am dorit foarte tare. Mai ales pentru ca am avut atatea situatii cu trofeul pe masa pierdute. Aveam un pic niste frustrari legate de faptul ca nu am castigat nici un trofeu dupa o finala de un meci. Pierduseram mai multe finale de cupa si doua supercupe. Consider in continuare ca cel mai important este campionatul, dar asta nu inseamna ca nu ma bucur pentru acest trofeu. Mai ales ca este primul de acest gen pentru noi”, a spus antrenorul Cristian Achim in cadrul conferintei de presa, dupa care a mai adaugat: "De acum incolo va trebui sa ne concentram pe obiectivele cu adevarat principale. Ma refer la campionat, dar si la dorinta noastra de a avea un parcurs cat mai bun in cupele europene. Este un obiectiv pe care ni-l dorim cu totii!
La randul sau, antrenorul Dan Fleseriu s-a declarat dezamagit de relaxarea prematura a elevilor sai, fapt care a costat BC CSU Sibiu un trofeu: “Un inceput de sezon care numai a inceput de sezon nu a aratat. A fost o inclestare foarte puternica, cu multe rasturnari de situatie. Noi am inceput ceva mai bine, am fost, sa zicem, mai pregatiti de intensitatea jocului decat Oradea. Si Oradea a reactionat bine dupa ce am reusit sa conducem cu 20 de puncte. Ne-am relaxat prea repede!” Dupa care, Fleseriu a concluzionat: “Oradea a reusit sa faca in sfertul patru ce am facut noi in primul sfert. Nici ei n-au marcat primele 6-7 minute din sfertul 1 si se dovedeste ca e mai bine in sfertul 4 decat la inceput. La finalul jocului nu ne-am luat responsabilitatea corect sa finalizam atacurile, asa cum probabil o vom face in viitor. Nu pot sa zic ca sunt total nemultumit. Evident, a fost un trofeu destul de aproape de noi si daca nu aveam atatea mingi pierdute probabil ca reuseam sa castigam.

 

FOTO - copyright csmoradea.ro (credit Roby Boros)

Parteneri