Foto

CSM CSU Oradea a cucerit medaliile de bronz in FIBA Europe Cup 2021

Reprezentanta baschetul masculin romanesc CSM CSU Oradea a realizat in acest week-end o performanta deosebita, reusind sa obtina medaliile de bronz in cadrul FIBA Europe Cup, editia 2020-2021, dupa ce a trecut de incomoda grupare rusa BC Parma Perm in finala mica a competitiei continentale intercluburi, cu scorul de 85-76 (20-15, 25-13, 16-23, 24-25). In finala FINAL 4 Fiba Europe Cup, eveniment gazduit vineri si duminica de legendara Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv, echipa israeliana Ironi Ness Ziona s-a impus in fata gruparii poloneze Arged BMSLAM Stal Ostrow, cu scorul de 82-74.


Echipa masculina CSM CSU Oradea a scris duminica seara o noua fila importanta in istoria baschetului autohton, reusind sa obtina locul 3 in cadrul FINAL 4 FIBA Europe Cup, editia 2020-2021. Dupa performantele europene realizate de CSU Asesoft Ploiesti si Energia Tg. Jiu, duminica seara, a fost randul echipei pregatita de antrenorul Cristian Achim sa-si treaca numele cu litere de bronz, urcand astfel pe cea de-a treia treapta a podiumului continental intr-o competitie intercluburi derulata sub egida FIBA. Dupa esecul de vineri seara, cand a cedat in semifinalele FINAL 4 FIBA Europe Cup in fata gruparii poloneze Arged BMSLAM Stal Ostrow, cu scorul de 66-77, oradenii au intrat in aceasta seara pe parchetul cunoscutei arene din Tel Aviv extrem de motivati si cu o dorinta evidenta de victorie. De altfel, gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim s-a instalat rapid la carma jocului si a controlat situatia pe teren in totalitate in primele doua sferturi, tabela de marcaj indicand la pauza o diferenta consistenta: scor 45-28! Cu Broussard si Watson in forma deosebita, sprijiniti foarte bine de Green si Zekovic, reprezentanta baschetului romanesc a reusit o prima repriza deosebita, in ciuda eforturilor depuse de jucatorii gruparii ruse, din randul careia s-a remarcat in special Zukauskas. La reluare, rusii au tot incercat sa revina in joc, reusind pe alocuri sa mai reduca din diferenta pana la zece “lungimi”, dar Watson, Broussard si Green au fost de neoprit, astfel ca finalul meciului a consemnat o victorie oradeana. Scor final 85-76 si CSM CSU Oradea intra astfel in posesia medaliilor de bronz ale FIBA Europe Cup, editia 2020-2021.

Statistica meciului, inregistrarea video precum si un amplu album foto - AICI

In finala intrecerii continentale, organizatoarea Ironi Ness Ziona a reusit sa cucereasca mult ravnitul trofeu dupa ce a dispus de gruparea poloneza Arged BMSLAM Stal Ostrow, cu scorul de 82-74.

Parteneri