Foto

Dan Dacian București și U-BT Cluj-Napoca, campioane naționale U14

Echipa feminina Dan Dacian București si echipa masculina U-BT Cluj-Napoca au reusit in aceasta dupa-amiaza sa cucereasca laurii Campionatelor Nationale U14, sezonul 2023-2024.

Sala Sporturilor "Georgel Ziguli" din Pitesti a gazduit in aceste zile intrecerile Turneului Final al Campionatului National U14 feminin, cele mai valoroase opt echipe din sezonul 2023-2024 luptandu-se vreme de cinci zile pentru un loc pe podiumul national. Sustinute de parinti, rude, prieteni si fani veniti de la sute de kilometri departare pentru a fi alaturi de favorite, cele opt echipe au trecut prin furcile caudine din faza grupelor, dupa care sambata si duminica s-au luptat pentru o pozitie cat mai buna in clasamentul final. Cu un parcurs ireprosabil in cadrul Turneului Final, echipa feminina Dan Dacian București a reusit sa castige si ultimul act al competitiei, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenoarea Cornelia Enescu impunandu-se astazi in fata rivalei CSM Bucuresti (antrenor Adrian Petreanu) cu scorul de 70-24. In urma acestui rezultat, Dan Dacian București a intrat in posesia tricourilor de campion, alaturi de medalii, diplome si mult ravnitul trofeu dedicat campioanei nationale 2023-2024, in vreme ce CSM Bucuresti a obtinut medaliile de argint. In finala mica, NBS Cluj-Napoca (antrenor Mihaela Maxim) a trecut de CSS Sfântu Gheorghe (antrenor Aron Nemes), cu scorul de 55-32, si a ocupat treapta a treia a podiumului de premiere.


Iata si clasamentul Turneului Final al Campionatului National U14, feminin, sezonul 2023-2024:

1. Dan Dacian București
2. CSM Bucuresti
3. NBS Cluj-Napoca
4. CSS Sfântu Gheorghe
5. Olimpia București
6. KSE Târgu Secuiesc
7. CSS Ploiesti
8. Primo Megaball Pitesti

La finalul întrecerilor s-au acordat următoarele premii speciale:
MVP: Carla Maftei (Dan Dacian București)
Cele mai multe puncte înscrise: Bianca Stan (CSM București)
Cea mai bună pasatoare: Rhanya Saphia Mekky (NBS Cluj-Napoca)
Cele mai multe recuperări: Alessia-Maria Horgos (CSS Ploiesti)
Cea mai de perspectivă jucătoare: Alexandra Matei (CSM București)
Echipa ideală a competiției: Carla Maftei (Dan Dacian București), Bianca Stan (CSM București), Orsolya Csosz (CSS Sfântu Gheorghe), Bianca Suller (NBS Cluj-Napoca), Arina Rieka (Dan Dacian București).
Premiul fair-play "Ecaterina Savu": Primo Megaball Pitesti

Toate rezultatele turneului final al Campionatului National U14 feminin pot fi vizualizate AICI.


In competitia băieților, disputată la Sala Transilvania din Sibiu, finala a fost câștigată de U-BT Cluj-Napoca (antrenor Mihai Racovitan). Clujenii s-au impus la limită, cu 76-75 în fața gazdelor de la CSU Andu Sibiu, pregătiți de Juris Vasiljevs.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Dan Dacian București (antrenor Cosmin Serbanescu) după victoria în fața lui Laguna București (antrenor Elena Stan), scor 96-68.

Clasamentul final a fost următorul:

1. U-BT Cluj-Napoca
2. CSU Andu Sibiu
3. Dan Dacian București
4. Laguna București
5. CSM Oradea
6. Slam București
7. Stomart Iași
8. Wild Cats Baia Mare

La festivitatea din finalul competitiei au fost acordate mai multe premii speciale:
MVP: Alexandru Ghise (CSU Andu Sibiu)
Cele mai multe puncte înscrise: Victor Balogh (CSM Oradea)
Cele mai multe recuperări: Eric Crăciun (Dan Dacian București)
Cele mai multe pase decisive: Eric Crăciun (Dan Dacian București)
Cel mai de perspectivă jucător: Alexandru Hațegan (U-BT Cluj-Napoca)
Echipa ideală a turneului: Sebastian Lăpuște (U-BT Cluj-Napoca), Petru Iliescu (Dan Dacian București), Victor Balogh (CSM Oradea), Andrei Vomir Bizo (U-BT Cluj-Napoca), Luca Dogaru (CSU Andu Sibiu)
Premiul fair-play "Titus Tarău": Stomart Iași

Toate rezultatele turneului final al Campionatului National U14 masculin pot fi vizualizate AICI

=======================================

Weekendul recent încheiat s-a constituit într-o adevărată sărbătoare a baschetului juvenil: pe lângă turneele finale A si B la categoriile U14, masculin si feminin, in tara s-au desfasurat si turneele semifinale la categoria U18, precum si, in premiera in Romania, festivalurile regionale de babybaschet si minibaschet.

Parteneri