Foto

Premieră istorică: festivaluri regionale de baby si minibaschet

Realizarea unei reforme administrative a Federatiei Romane de Baschet, prin descentralizarea si regionalizarea activitatii, este un capitol major din Strategia de dezvoltare a activității baschetbalistice din România pentru perioada 2022-2032, elaborata de presedintele Carmen Tocală.

Cele 11 sucursale regionale ale Federatiei Romane de Baschet si-au inceput activitatea, au organizat selectii regionale pentru generatiile juvenile, iar in aceste zile in toata tara sunt programate festivalurile regionale de baby si minibaschet, o premiera istorica in tara noastra de la infiintarea Federatiei Romane de Baschet.

Competitiile sunt un prilej pentru copiii din generatiile U10 si U12 de a juca baschet cu colegii lor din regiune, dar si pentru a se pregati pentru participarea la Competitiile Sportive Nationale de BabyBaschet si MiniBaschet, din aceasta vara, de la Costinești.

Federatia Romana de Baschet a oferit mingi personalizate echipelor participante, in vreme ce fiecare sucursala regionala a avut pregătite diferite surprize pentru copiii participanti, oferite de partenerii si sponsori locali sau regionali.

"Este un moment istoric si mă bucur pentru ce realizăm împreună. Dintre acesti copii, care in aceste zile participa la festivalurile regionale de baby si minibaschet, credem că vor răsări viitoarele staruri ale baschetului românesc. Este un început minunat pentru proiectul nostru de regionalizare/descentralizare. Competitiile pentru micii baschetbalisti, organizate sub titulatura "Baschet pentru mileniul 3" reprezinta unul dintre pilonii Federatiei Romane de Baschet in strategia de dezvoltare FIBA PLUS. Vom organiza bianual aceste festivaluri. Le mulțumesc pentru implicare conducătorilor celor 11 regiuni, precum si directorilor tehnici regionali", a declarat presedintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

Parteneri