Foto

Deschidere festiva a Ligii Nationale de Baschet Feminin

Noua editie a LNBF a debutat la Targu Mures, sub forma unui turneu care a programat toate meciurile primei runde.

Organizat de Federatia Romana de Baschet in colaborare cu BC Sirius Targu Mures, evenimentul a reunit la Sala Sporturilor 150 de sportive, componente ale celor 12 echipe care au evoluat in prima runda, dar si peste 500 de fani. Initiativa a fost salutata de Secretarul General FIBA, Andreas Zagklis.

In prima zi a turneului, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Sepsi SIC Sfantu Gheorghe – Triumf Botoșani 124-47
Phoenix CSU Simona Halep Constanta - Universitatea Cluj-Napoca 57-66
CSM Targoviste - BC Sirius Tg. Mures 47-77

Prezent in sala pentru a sustine echipa locala BC Sirius, primarul municipiului Targu Mures, Zoltan Soos, a efectuat angajarea de la inceputul partidei cu CSM Targoviste.


Ziua de duminica a programat ultimele trei jocuri ale primei etape:

Agronomia București – CSM Satu Mare 57-91
CSM Alexandria  - Rapid Bucuresti 101-58
FCC Baschet UAV Arad  - Olimpia CSU Brasov 96-45

Baschetbalistele, implicate in lupta impotriva cancerului

Turneul de Deschidere a Ligii Nationale Feminine s-a desfasurat sub semnul luptei impotriva cancerului. Baschetbalistele au intrat pe teren imbracate in culoarea roz, culoarea sperantei, incurajand inscrierile in proiectul Race For The Cure Romania, cea mai mare cursa de alergare si plimbare din Europa, in vederea sustinerii sanatatii femeilor.

Campania este initiata de Fundatia Renasterea care transforma fiecare inscriere pana pe 10 octombrie pe raceforthecure.eu intr-un test medical oferit gratuit unei femei vulnerabile din Romania.

Numeroase fotografii de la Turneul de Deschidere LNBF 2021 se gasesc pe pagina de Facebook a Federatiei Romane de Baschet.

Turneul de Deschidere a Ligii Nationale Feminine a fost organizat cu sprijinul partenerilor:  Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Municipiului Targu Mures, Superbet, Banca Transilvania, Toyota Bucuresti Sud. Partener media al evenimentului a fost TVR Cluj.

Parteneri