Foto

Echilibru total în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica 95

După două runde de meciuri, finalistele principalei întreceri interne din baschetul feminin rămân necunoscute. Joi și vineri, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (în deplasare) și CSM Târgoviște (pe teren propriu) au egalat situația la general în duelurile cu FCC UAV Arad, respectiv CSM Constanța, iar seriile au nevoie de un al treilea joc, decisiv.

Semifinalele primului eșalon al baschetului feminin românesc se dispută după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, iar în prima rundă de jocuri se înregistrase prima surpriză: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a pierdut pe teren propriu cu Aradul, 79-86. FCC UAV începuse să spere frumos, la o revenire în finala ligii naționale după o pauză de doi ani, iar fanii au umplut bătrâna sală polivalentă din Arad, joi, pentru a-și încuraja favoritele. Fiesta de pe Mureș a fost însă împiedicată de Sepsi SIC, echipa care are în palmares șapte titluri naționale, inclusiv pe cel mai recent: victorie covăsneană cu 66-55 și Aradul fostului selecționer Miroslav Popov trece de la extaz la agonie, parând că are o misiune imposibilă, în deplasare, în meciul decisiv pentru accederea în finală.

În cealaltă serie semifinală, gazdele și-au apărat terenul propriu. Finalista ediției trecute, CSM CSU Constanța, a marcat câte 62 de puncte în fiecare din meciurile cu CSM Târgoviște. Dacă în jocul de pe litoral, acestea au fost suficiente pentru victoria la un punct diferență, în meciul al doilea dâmbovițencele s-au impus cu 67-62, așa că seria se mută din nou la Constanța.

Partidele decisive din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica 95 se vor disputa marți 9 aprilie.

Ultimul sezon când ambele semifinale au avut nevoie de meci decisiv a fost 2012-2013 și două dintre protagonistele din prezent erau implicate și atunci în duelul pentru finala ligii naționale. În primăvara lui 2013, CSM Târgoviște trecea cu 2-1 de Universitatea Alba Iulia, iar Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad se califica în finală după ce trecea, cu același scor, de CSM Satu Mare.

Tot în LNBF Getica 95, în semifinalele pentru locurile 5-8, Rapid a trecut de Olimpia CSU Brașov, iar Universitatea Cluj-Napoca – de CSM Târgu Mureș, cu același scor la general: 2-0.

Parteneri