Foto

Echipa Colegiului National Cantemir Voda a castigat Cupa Edu 2022

Cea mai mare competitie de baschet interlicee din Capitala a revenit in acest final de an cu intrecerile celei de-a treia editii, ”CUPA EDU 2022” adunand la start 24 de selectionate liceale din Bucuresti si Voluntari. Dupa trei saptamani de meciuri atractive, selectionata Colegiului National Cantemir Voda din Bucuresti si-a adjudecat trofeul CUPA EDU, editia 2022, echipa condusa de profesorul Mihai Taciu reusind sa se impuna in finala disputata impotriva rivalilor de la Liceul Teoretic Traian din Capitala, coordonati de profesorul Mihai Iulian Mares, cu scorul de 101-72.

In fata unei asistente care a realizat o atmosfera de vis in Arena Romsilva, determinarea finalistilor de la Traian a fost peste asteptarile favoritilor de la Cantemir, echipa care a reusit sa ajunga in ultimul act al competitiei fara sa cunoasca infrangerea, fapt remarcat la festivitate si de cel care a fost declarat MVP al finalei, Marc Mitrica. “A fost o finala mai stransa decat ne asteptam, dar important este ca am iesit victoriosi” declara Mitrica, care a avut o linie statistica impresionanta in finala, cu 29 de puncte, 10 recuperari, 3 pase decisive si 2 interceptii. Podiumul celei de-a treia editii a Cupei EDU 2022 a fost completat de echipa Colegiului National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti, care s-a impus in finala mică in fata gruparii Colegiului National Iulia Hasdeu, cu scorul de 67-55.

Spectacolul baschetbalistic din ziua finalelor gazduite de Arena Romsilva a fost completat cu diverse concursuri cu premii pentru spectatori, un show al trupei CHALLENGE ARTS si o reprezentatie speciala la pian a Dianei Caldararu. Atmosfera o fost intretinuta de MC Edward Stanescu si de DJ The Rabbit King. La finale, in tribunele arenei bucurestene s-a aflat alaturi de galeriile liceene si internationalul Alexandru Olah, pivotul Vulturilor fiind ambasador al CUPEI EDU 2022. La festivitatea de premiere organizata la final au mai fost acordate si catevapremii speciale - MVP al competitiei a fost declarat Matei Constantinescu (medie de 22,1 puncte marcate in intreaga competitie) iar capitanul Mihnea Chiose a fost desemnat cel mai bun jucator defensiv. S-au mai evidentiat Rares Nicolae de la invingatori, in vreme ce de la finalisti s-au remarcat capitanul Mario Daniel Beldea, frații Matei si Rares Polizu si Matei Rosu.



De mentionat ca, in premiera anul acesta, s-a derulat in Arena de Baschet si prima editie a intrecerii destinate doar selectionatelor feminine ale celor 12 licee participante, trofeul CUPA EDU 3×3 CHALLENGE 2022 fiind adjudecat de echipa Celegiului National Spiru Haret, in vreme ce Mihaela Panait a intrat in posesia mult ravnitului trofeu MVP, destinat celei mai valoroase jucatoare a turneului de baschet 3x3.



Asadar, aflata la cea de-a treia editie, competitia de baschet interlicee CUPA EDU 2022 a fost cea mai mare competitie cu un organizator privat din ultimii ani, cu 24 de licee implicate, 3 saptamani pline de baschet si 40 de meciuri disputate in salile a 7 licee din Bucuresti. Ulterior finalei din Arena Romsilva a avut loc in cadrul Hotelului Capital Plaza din Capitala si Gala CUPA EDU, o conferinta cu tema sport si educatie organizata in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, avandu-i ca speakeri pe Nicoleta Briciu (Director CCD), Laurentiu Oprea (Inspector Sport ISMB), Claudia Georgescu (Director FSSU), Victor Mihailescu (Director CSU STIINTA BUCURESTI), Iulian Stelea (Șef Birou Proiecte PROEDUS), Anca Stoenescu (FRB), Robert Florin Florea (Director CMBRAE) si Sorin Ion (Secretar de Stat in Ministerul Educatiei).
De asemenea, la aceasta editie a fost lansat si programul “CUPA EDU Cares”, prin care organizatorul competitiei, Asociatia PRAXIS EDU, s-a alaturat eforturilor campaniei Our Big Day Out contribuind cu peste 1.200 de produse la cele aproximativ 120.000 stranse de asociatia SISTER si destinate unui numar de 3.300 de familii din zone de risc din 8 judete ale tarii.

CUPA EDU este un proiect al Asociatiei PRAXIS EDU, partenerii competitiei fiind Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia Romana de Baschet, Asociatia Municipala de Baschet, Federatia Sportului Scolar si Universitar si CSU Stiinta Bucuresti. Sponsorul principal a fost ROMGAZ Romania. Alti sponsori si parteneri  - GOODEATS (delivered by Hotel Capital Plaza), ONE UNITED PROPERTIES, UNDER ARMOUR ROMANIA, DECATHLON ROMANIA si, pentru ziua finalelor, PROEDUS. Partenerul media al competitiei Cupa EDU 2022 a fost Radio Guerrilla.


Foto: credit Sabin Malisevschi

Parteneri