Foto

Echipele calificate in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, feminin, editia 2021-2022

Fluierul final al partidei dintre Universitatea Cluj-Napoca si Phoenix CSU Simona Halep Constanta, castigata clar de oaspete, cu scorul de 83-55, a dezvaluit si numele celei de-a opta echipe calificata in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, feminin, editia 2021-2022. Astfel, Phoenix CSU Simona Halep Constanta se alatura celorlalte sapte echipe care continua lupta pentru careul de asi al competitiei KO: ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare, CSM Alexandria, BC Sirius Tg. Mures, CSM Targoviste, FCC Baschet UAV Arad si CSTB Olimpia CSU Brasov.


Faza inaugurala a Cupei Romaniei, feminin, editia 2021-2022, s-a incheiat, joi, dupa ce intalnirea gazduita de Sala Sporturilor Horia Demian a avut ca deznodamant victoria clara a echipei Phoenix CSU Simona Halep Constanta, gruparea pregatita de antrenorul Miroslav Popov depasind clar echipa Universitatea Cluj-Napoca, cu scorul de 83-55. Astfel, cu scorul general de 159-116, Phoenix CSU Simona Halep Constanta avanseaza in sferturile de finala si inchide “grupul” celor opt echipe care vor continua cursa pentru obtinerea mult ravnitului trofeu. Un grup din care mai fac parte ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare si CSM Alexandria, calificate direct in faza a doua, precum si echipele BC Sirius Tg. Mures, CSM Targoviste, FCC Baschet UAV Arad si CSTB Olimpia CSU Brasov.
BC Sirius Tg. Mures a reusit sa treaca lejer de noua aparitie pe prima scena a baschetului feminin autohton, AC Triumf Botosani, cu scorul general de 196-95, FCC Baschet UAV Arad a dispus de doua ori de ACS KSE Tg. Secuiesc si s-a calificat cu scorul general de 154-124, in vreme ce CSM Targoviste si CSTB Olimpia CSU Brasov s-au fortat serios pentru a ramane in cursa pentru trofeu. Invinsa chiar in propriul fief de Rapid Bucuresti, cu 66-70, CSM Targoviste a reusit sa intoarca rezultatul si s-a impus clar in Giulesti, cu 65-45, obtinand calificarea cu scorul general de 131-115. O dubla confruntare extrem de echilibrata, care a decis calificarea in sferturi abia in finalul meciului retur, a avut ca protagonist echipele CSTB Olimpia CSU Brasov si Agronomia Bucuresti. Dupa o victorie muncita la Bucuresti, obtinuta cu scorul de 63-57, Agronomia n-a reusit sa-si mentina avantajul in retur, astfel ca CSTB Olimpia CSU Brasov s-a calificat in faza superioara dupa ce s-a impus in Sala Sporturilor DP Colibasi, cu 64-56.
In urma acestor rezultate, iata sfert-finalistele Cupei Romaniei, feminin, editia 2021-2022, cu precizarea ca tragerea la sorti pentru faza secunda urmeaza sa fie organizata fara capi de serie: ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare, CSM Alexandria, BC Sirius Tg. Mures, CSM Targoviste, Phoenix CSU Simona Halep Constanta, FCC Baschet UAV Arad si CSTB Olimpia CSU Brasov.
Meciurile din sferturile de finala se vor desfasura in finalul lunii decembrie si inceputul lunii ianuarie iar FINAL 4 Cupa Romaniei, feminin, editia 2021-2022, este programat sa se dispute in perioada 26-27 februarie 2022.

Rezultate si statistici din faza inaugurala - AICI

Parteneri