Foto

FCC Baschet UAV Arad vs. Sepsi SIC Sfantu Gheorghe, finala Cupei Romaniei 2023

In semifinalele turneului de baschet feminin Final 8 Cupa Romaniei, disputate duminica la Arena Sepsi din Sfantu Gheorghe, nu a fost loc de surprize. Favoritele si-au respectat statutul, asa ca in ultimul act al competitiei au ajuns formatiile care si-au disputat titlul national in sezonul precedent: FCC Baschet UAV Arad si Sepsi SIC Sfantu Gheorghe

In prima semifinala, Agronomia a cedat cu FCC Baschet UAV Arad, 58-90. "Studentele" bucurestene au inceput jocul curajos, reusind sa mentina echilibrul pe tabela in primele opt minute ale partidei. Experimentatele jucatoare din tabara aradeana au inceput apoi sa apese "pedala de acceleratie", marind ritmul si distantandu-se pe tabela tot mai mult, astfel că numele câștigătoarei nu a mai fost pus sub semnul intrebarii pana la final. Veatriki Akathiotou (sportiva cu dubla cetatenie, romana si cipriota) a reusit 20 de puncte pentru FCC Baschet UAV Arad si a fost desemnata Jucatoarea Meciului de catre Mozzart Bet.

Ultimul meci al zilei a fost, de asemenea, unul dezechilibrat, Sirius Muresul Targu Mures nereusind sa provoace emotii in randul gruparii Sepsi SIC, detinatoarea trofeului din sezonul precedent. Scorul final a fost 92-59, iar prestatia lui Nicolett Orban, aflata la al 101-lea meci in culorile lui Sepsi SIC, a determinat partenerul baschetului romanesc, Mozzart Bet, sa o numeasca "Jucatorul Meciului".

Finala Cupei Romaniei, editia 2022-2023, este practic o reeditare a finalei LNBF de anul trecut. FCC Baschet UAV Arad va incerca sa opreasca suprematia lui Sepsi SIC in baschetul feminin romanesc din ultimii ani, luni, de la ora 19:00, in direct pe Digi Sport si pe canalul de YouTube FRB TV.

Parteneri