Foto

FIBA 3x3 U23 World Cup 2022 se va disputa la Bucuresti!

FIBA a confirmat ca a treia editie a Cupei Mondiale de baschet 3x3 destinata echipelor nationale U23 se va disputa la Bucuresti, in perioada 5-9 octombrie 2022. Evenimentul va fi organizat de Federatia Romana de Baschet impreuna cu partenerul Sport Arena in incinta Circului Metropolitan, locul inedit unde s-a disputat si FIBA 3x3 Europe Cup 2018.

"Romania a fost un adevarat pionier si o gazda extraordinara pentru evenimentele FIBA 3x3", a precizat secretarul general FIBA Andreas Zagklis, adaugand: "FIBA este incantata sa ofere, in premiera, Romaniei sansa de a organiza o competitie de nivel mondial. Sapte dintre medalistii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au concurat la editia precedenta a FIBA 3x3 U23 World Cup. Cu alte cuvinte, fanii din Bucuresti si din intreaga lume au ocazia sa urmareasca in octombrie viitoarele staruri ale baschetului 3x3".

"E o onoare sa fim creditati de FIBA cu increderea de a organiza in Romania cupa mondiala FIBA 3x3 U23 World Cup 2022. Baschetul 3x3 a fost in ADN-ul nostru inca din primele zile ale aparitiei sale. Calificarea la Jocurile Olimpice a fost o incununare a eforturilor noastre continue de a investi in aceasta disciplina. De asemenea, a fost un imbold pentru noi de a continua sa organizam evenimente de inalta tinuta, continetale sau mondiale si de a incerca sa ne calificam din nou la Jocurile Olimpice, editia Paris 2024", a declarat Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet.

La Tokyo 2020, Romania a terminat pe locul 7 in intrecerea feminina 3x3. Nationala masculina a fost prima campioana europeana din istoria disciplinei 3x3, in 2014. Nationala feminina a cucerit argintul continental in 2016.

FIBA 3x3 U23 World Cup este o competiție anuala. Japonia (feminin) si Rusia (masculin) sunt campionii en-titre. Bucureștiul va gazdui in acest an cea de-a treia editie a competitiei. Recent, orasul Lublin (Polonia) a fost anunțate ca gazda a celei de-a patra editii, in 2023.

Parteneri