Foto

La Sighetu Marmatiei a avut loc intalnirea informala a Sucursalei regionale 5 a Federatiei Romane de Baschet

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, a participat astazi, la Sighetu Marmatiei, la prima intalnire, cu scop informal, a sucursalei regionale 5 a FRB. Structura va administra cluburile si competitiile din judetele Bihor, Satu Mare, Maramures, Arad si regiuni din Ucraina.

Intalnirea a avut loc la sediul primariei din Sighetu Marmatiei, participantii fiind informati despre obiectivele sucursalei si strategiile de dezvoltare regionala, de catre conducerea FR Baschet (presedintele Carmen Tocala, managerul general Catalin Burlacu), precum si catre directorul Sucursalei regionale 5 a FR Baschet, George Opris.

De asemenea, autoritatile locale si-au exprimat sprijinul pentru functionarea sucursalei regionale, iar experti au prezentat posibilitatile de accesare a fondurilor europene prin proiecte transfrontaliere sau Erasmus.
Printre obiectivele imediate ale Sucursalei regionale 5 a FR Baschet se numara demararea campionatelor regionale prin Asociatiile Judetene de Baschet si buna desfasurare a intrecerilor de baschet 4x4 din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar.

Printre participantii la intalnirea de astazi s-au numarat: Vasile Moldovan (primarul municipiului Sighetu Marmatiei), Petre Rednic (administrator public al municipiului Sighetu Marmatiei), Sorin Vlasin (senator de Maramures), Dan Filip (inspector general adjunct ISJ Maramures), Lavinia Tulbure (inspector educatie fizica ISJ Satu Mare), Florin Simion (director Casa Corpului Didactic Maramures), Vasile Jurcau (DJS Maramures), Monica Dinu (consultant fonduri europene), Anca Stoenescu (coordonator Dep. Feminin FR Baschet), reprezentanti ai asociatiilor judetene de baschet din Maramures, Bihor, Arad si Satu Mare, precum si reprezentanti ai cluburilor din regiune.

Gradinita cu Program Prelungit nr. 9 din Maramures, sub auspicii olimpice

Tot in cursul zilei de vineri, copiii care invata la gradinita cu Program Prelungit nr. 9 din Maramures au fost vizitati de o delegatie a FR Baschet, formata din Catalin Burlacu (manager general) si Anca Stoenescu (coordonator Dep. Feminin). Cei doi au fost insotiti de primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Vasile Moldovan si George Opris (directorul Sucursalei regionale 5 a FR Baschet).

Micutii au primit mingi de baschet si tricouri si au oferit un mini-spectacol avand ca tema Halloween-ul.

Tinand cont de deschiderea pentru baschet, gradinita cu Program Prelungit nr. 9 din Maramures va fi propusa de catre FRB spre transformare in gradinita olimpica, parte a proiectului sustinut de catre Solidaritatea Olimpica prin Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Realizarea unei reforme administrative a Federatiei Romane de Baschet, prin descentralizarea si regionalizarea activitatii, este un capitol major din Strategia de dezvoltare a activității baschetbalistice din România pentru perioada 2022-2032, elaborata de presedintele Carmen Tocala. Dezvoltarea regionala a FR Baschet este sustinuta si de Solidaritatea Olimpica.

Parteneri