Foto

Loturile nationale U17 de baschet 3x3 se pregatesc la Izvorani

Complexul olimpic “Sydney 2000” gazduieste in aceste zile primul stagiu de pregatire al loturilor nationale U17 de baschet 3x3 ale Romaniei, cei mai valorosi sportivi nascuti 2005 urmand sa se antreneze la Izvorani, in perioada 23 decembrie – 04 ianuarie, cu un staff tehnic format din antrenorii Mario Takacs-Sixt, Liviu Rotariu si Alexandru George Padineanu, sprijiniti de kinetoterapeutul Irina Cosmina Bordeianu, si sub coordonarea antrenorilor lotului olimpic Alexandru Olteanu si Tatiana Galova si supravegherea coordonatorului Departamentului 3x3 FRB Ancuta Stoenescu.

Dupa doua zile pline de baschet petrecute in sala polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” in cadrul intrecerilor primei editii a CN U17 3x3, cei mai valorosi sportivi nascuti 2005 au ramas in baza de la Izvorani pentru a participa la primul stagiu de pregatire al loturilor nationale U17 3x3, antrenamentele urmand sa se deruleze in perioada 23 decembrie – 04 ianuarie. De altfel, intrecerile de la Izvorani, care s-au incheiat in data de 22 decembrie cu Olimpia Bucuresti si Vlaicu Squad in rolul primelor castigatoare ale laurilor nationali, au constituit un bun prilej pentru prima selectie de constituire a loturilor nationale U17 3x3, precum si pentru a aduna puncte importante in ierarhia mondiala FIBA.

Asadar, 12 sportive si 12 sportivi au inceput deja antrenamentele in baza olimpica de la Izvorani cu un staff tehnic format din antrenorii Mario Takacs-Sixt, Liviu Rotariu si Alexandru George Padineanu, sprijiniti de kinetoterapeutul Irina Cosmina Bordeianu. Acestia isi vor desfasura pregatirea unitara sub coordonarea antrenorilor lotului olimpic Alexandru Olteanu si Tatiana Galova, dar si sub supravegherea coordonatorului Departamentului 3x3 FRB Ancuta Stoenescu. Stagiul de la Izvorani se deruleaza in organizarea Federatiei Romane de Baschet, cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si constuie un important punct de plecare in vederea pregatirilor pentru participarea la Campionatul European U17 de baschet 3x3 care este programat sa se dispute in vara anului viitor, in perioada 5-14 august 2022.

Mai jos gasiti componentele celor doua loturi nationale U17 de Baschet 3x3 ale Romaniei care se afla in pregatire la Izvorani:

Lotul U17 feminin 3x3:
Delora PRICOP (CSS Targoviste)
Beata BARA (LT Nagy Mozes Tg. Secuiesc)
Sorina OINARU (CSS Alexandria)
Ioana ALBU (CSS Bega Timisoara)
Ioana DAVID (CSU Brasov)
Alexia ILEA (Crisul Oradea)
Anna PAPP (Crisul Oradea)
Alice DUTA (CSS 4 Champions Bucuresti)
Paula VERESEZAN (CSS Bega Timisoara)
Maria LUPU (Sportul Studentesc Bucuresti)
Casiana SPINEANU (CSM Tg. Jiu)
Andreea MOROIU (Olimpia Bucuresti)

Lotul U17 masculin 3x3:
Lehel SZABO (ACS KSE Tg. Secuiesc)
Arthur LENART (ACS KSE Tg. Secuiesc)
Albert BUZATU (CSS Craiova)
Tiberius NICOLAE (Gladiatorii Bucuresti)
David GASCA (ACS Baschet Team Giurgiu)
Codrin RADETSKI (ABC Leii Bucuresti)
Serban PUSCASU (ABC Leii Bucuresti)
Leonard MARINESCU (CSS Craiova)
Horia PARNIA (CSS Targoviste)
David ANGHEL (CN Aurel Vlaicu Bucuresti)
Andrei CALINTARU (ABC Athletic Constanta)
Mihai CALINTARU (ABC Athletic Constanta)
Andrei CRISTEA (CSU Stiinta Bucuresti) * accidentat

 

Parteneri