Foto

Micutii baschetbalisti continua sa se intreaca in cadrul Campionatelor Nationale U12 – Costinesti 2021

Terenurile de baschet reamenajate de Federatia Romana de Baschet in incinta complexului sportiv BTT Costinesti pentru cel mai mare eveniment juvenil baschetbalistic autohton au fost luate din nou cu asalt in aceasta saptamana de echipele de minibaschet din intreaga tara si de sustinatorii acestora.

Astfel, de doua zile, respectand normele legale epidemiologice, micutii baschetbalisti cu varste de pana in 12 ani se intrec in cadrul Campionatului National U12 (masculin si feminin), dar si in cadrul Campionatului National U12 3x3 (masculin), demonstrand inca o data cat de frumos si atractiv este sportul cu mingea la cos.

Dornici sa-si etaleze cunostintele obtinute din ABC-ul baschetului si puternic motivati de indemnurile antrenorilor, dar mai ales ale parintilor si rudelor, uneori poate prea patimasi, micutii baschetbalisti s-au bucurat sub razele blande ale soarelui de primele meciuri ale unei competitii devenita traditionala la malul marii. Plini de energie in goana dupa mingea portocalie, zambind sagalnic dupa ce reuseau un procedeu tehnic recent invatat sau mai ales dupa un cos marcat, copiii din toate colturile tarii au descoprit din nou in aceste zile ce inseamna spiritul competitiei. S-au bucurat nespus dupa victorie, au suferit si chiar au plans dupa esec, dar cel mai important este ca la finalul fiecarui meci si-au respectat adversarii cu un fair-play remarcabil. Printr-un salut simplu, cu o atingere de mana a celui care timp de 40 de minute a fost in tabara adversa. Urmat de inevitabilele mangaieri ale parintilor sau rudelor inflacarate, aflati pe marginea terenului si care traisera pana atunci la intensitate maxima competitia sportiva. O imagine superba, surpinsa deseori de fotograful FRB Alina Cojocaru (n.n. – un impresionant album foto, pe zile, poate fi vizualizat pe pagina oficiala de facebook a FRB - AICI), care arata faptul ca baschetul este o mare familie. Cu bune, cu rele, cu reusite sau esecuri, baschetul ramane unul din cele mai frumoase sporturi de echipa!

Si, ca in orice competitie, doar unii trec in faza superioara in urma rezultatelor pozitive obtinute in grupele preliminare. Uneori, poate ca scorul nu conteaza, dar in mod cert spiritul competitiei se cultiva din copilarie.
Asadar, trecand peste supararile sau frustrarile unora, care din nefericire incearca sa tulbure imaginea frumoasa din baza sportiva BTT Costinesti, va prezentam programul jocurilor din faza urmatoare a intrecerilor U12 - AICI

Pe de alta parte, pana cand va rasuna din nou fluierul de start al arbitrilor in faza secunda, in care se anunta unele meciuri deosebit de atractive, sa mai adaugam, mai ales pentru cei care nu cunosc multe dintre amanuntele organizatorice, ca Federatia Romana de Baschet organizeaza evenimentul de la Costinesti aproape in exclusivitate prin eforturi proprii, cu sprijin logistic din partea partenerului BTT Costinesti. Fara ca echipele participante in CN U12 sa plateasca vreo taxa de participare. Mai exact, FRB acopera din veniturile proprii, intr-o perioada dificila, toate costurile legate de infrastructura (panouri, mingi, cronometre etc), chiria terenurilor de baschet, baremurile de arbitraj, cazarea, masa si transportul arbitrilor, tricourile si mingile oferite tuturor echipelor participante, trofeele, medaliile si tricourile de campioni, transmisia in direct a meciurilor desfasurate pe terenul principal cu camere TV profesionale, paza de noapte a terenurilor, ambulanta si multe alte cheltuieli neprevazute, ce apar peste noapte din varii motive.
Un efort considerabil pe care toti cei care alearga pe terenurile din baza BTT si care reprezinta viitorul baschetului romanesc il merita din plin. La care se adauga, in primul rand, eforturile financiare si logistice ale tuturor echipelor participante. Si mai ales cele ale parintilor!

Parteneri