Foto

Mihaela Panait selectionata pentru Women’s NBA Academy Games!

Dupa ce a impresionat luna trecuta la Milano, in cadrul evenimentului "Basketball Without Borders" organizat de NBA in parteneriat cu FIBA, tanara Mihaela Panait, una dintre cele mai talentate baschetbaliste romance ale generatiei 2005, a primit pe adresa Federatiei Romane de Baschet invitatia de a paticipa la prima editie din istotie a Women’s NBA Academy Games.

Evenimentul este organizat de NBA si WNBA si se va desfasura intre 18 si 22 iulie, la Atlanta (SUA). Panait va avea ocazia - alaturi de alte 39 de sportive de varsta ei, selectate de pe intreg mapamondul - sa participe la antrenamente coordonate de antrenorii NBA Academy, precum si sa isi demonstreze calitatile baschetbalistice in cadrul unor meciuri sustinute fie impotriva unor echipe de club locale, fie impotriva unor formatii alcatuite din colegele de camp. Toate sportivele vor fi observate de antrenori din NCAA si scouteri WNBA.

"Cu sprijinul Federatiei Romane de Baschet - careia ii multumesc pentru o asemenea oportunitate - am participat la NBA Basketball Without Borders si am fost impresionata. A fost o ocazie excelenta pentru mine pentru a constientiza nivelul la care ma aflu in comparatie cu alte fete din Europa, precum si punctele la care mai am de lucrat pentru a deveni o jucatoare completa in viitor", a declarat Mihaela Panait pentru frbaschet.ro, sintetizand apoi concluziile dupa evenimentul unde a fost inclusa in All Star Team: "Feedback-ul primit a fost unul in general bun, care imi lauda in principal viziunea asupra jocului si jocul de pick&roll. Desigur ca e nevoie sa muncesc mult in continuare pentru a ajunge acolo unde imi doresc, iar asta a fost ceea ce si ei m-au indemnat sa fac".

In aceste zile, Mihaela Panait se afla in cantonament cu lotul national U18, alaturi de care a disputat deja doua meciuri de verificare contra lotului national feminin U20. Dupa intoarcerea de la Atlanta, tanara jucatoare va reveni alaturi de colegele ei, in vederea participarii la FIBA U18 Women's European Championship Division B, intre 30 iulie si 7 august. "Imi doresc ca, alaturi de colegele mele de la echipa nationala, sa facem o figura frumoasa la Campionatul European de la Sofia", a incheiat Mihaela Panait.

Parteneri