Foto

Nationala feminina, locul 6 la primul turneu FIBA 3x3 Women’s Series

Circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series a debutat in weekend, in Elvetia, la Mies, cu ocazia unui turneu organizat chiar la sediul FIBA - Patrick Baumann House of Basketball.

Romania a deplasat pentru acest prim turneu o echipa nationala formata din patru dintre jucatoarele aflate in pregatirea pentru Jocurile Olimpice: Sonia Ursu, Elisabeth Pavel, Ashley Walker si Anca Sipos, sportivele fiind insotite de antrenoarea Tatiana Gallova si kinetoterapeutul Mircea Nutescu.

Tricolorele au evoluat in Grupa B a competitiei, acolo unde s-au impus, dupa prelungiri, in fata Ungariei (18-16), cedand celelalte doua jocuri: 16-21 cu Tarile de jos si 11-17 cu Spania.

De pe locul 3 in grupa, Acvilele s-au calificat in sgerturile de finala, acolo unde au intalnit Rusia, ocupanta a locului 2 in Grupa A. Fetele noatre au cedat cu 12-22, incheind competitia pe locul 6.

Turneul de la Mies a fost castigat de Spania, care a trecut in finala de Polonia, scor 19-17. Pe locul 3 s-a clasat Rusia. Pentru prima data in istoria competitiei, ocupantele podiumului au primit si premii in bani: 6000 USD pentru locul I, 3000 USD pentru locul II, in vreme ce echipa de pe locul III a primit 1000 USD.

Urmatorul turneu din circuitul FIBA 3x3 Women’s Series se va disputa pe 21 si 22 mai, la Voiron (Franta), Romania numarandu-se printre participante.

Parteneri