Foto

Nationala masculina, in sferturile de finala ale Universiadei de la Chengdu

Dupa infrangerea in fata Argentinei, Romania avea neaparata nevoie de victorie in ultimul meci al Grupei B de la Jocurile Mondiale Universitare, pentru a accede in sferturile de finala.

Adversarii elevilor lui Dan Ioan si Catalin Stefanescu au fost baschetbalistii din reprezentativa Africii de Sud. Deja eliminati din cursa pentru fazele superioare, africanii nu au pus niciun fel de problema baietilor nostri, Romania fiind net superioara la toate capitolele. De altfel, dupa asigurarea unei diferente linistitoare, tehnicianul Dan Ioan a oferit minute de joc tuturor sportivilor apti de joc dintre cei inscrisi pe foaia oficiala. Singurul sportiv care nu a bifat minute pe parchet a fost Stefan Grasu, usor accidentat dupa partida cu Argentina.

Scor final: ROMANIA - AFRICA DE SUD 91-33 (27-12, 22-12, 20-2, 22-7)
Pentru Vulturi au inscris: Colceag 25p 6x3, Cate 14p, Petrescu 14p, Berceanu 10p, Mandisodza 10p, Tohatan 6p 2x3, Fometescu 5p 1x3, Maticiuc 4p, Stan 2p, Darwiche 1p.

"Ne-am facut treaba cu Africa de Sud si Mongolia; din pacate, cu Argentina nu am putut sa sustinem ritmul intens al meciului pe parcursul tuturor celor 40 de minute. Revenind la meciul de astazi, am reusit sa oferim minute de joc tuturor jucatorilor valizi, astfel incat sa nu exista o incarcare deosebita a anumitor jucatori, sa ne protejam in perspectiva sfetturilor de finala, pe care le vom aborda cu gandul de a obtine calificarea in semifinale", a declarat tehnicianul Dan Ioan pentru frbaschet.ro.

In sferturile de finala, Romania va intalni puternica selectionata a Braziliei, castigatoarea Grupei A. Partida se va disputa pe 2 august, de la ora Romaniei 10:00.

"Avem un adversar redutabiul din punct de vedere fizic, in primul rand. Se bazeaza foarte mult pe tehnica individuala si practica un joc rapid, nu neaparat extrem de asezat. Va trebui sa ne recuperam foarte bine si sa fim pregatiti pentru o lupta fizica la care nu va trebui doar sa raspundem, ci sa o castigam, sa o depasim la nivel de intensitate", a conchis antrenorul Dan Ioan.

Parteneri