Foto

Nationalele Romaniei au incheiat participarea la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier

Desfasurate pe faleza din dreptul Cazinoului din Constanta, intrecerile din cadrul calificarilor pentru turneul final FIBA 3x3 Europe Cup au fost extrem de animate.

Tara noastra a intrat in competitie sambata, cu nationala feminina. Deja calificata pentru turneul final datorita pozitiei din clasamentul mondial, Romania a aliniat la start o echipa reprezentativa tanara, evenimentul dorindu-se un bun prilej de verificare a potentialului jucatoarelor U23 care ne vor reprezenta in acest an la FIBA 3x3 U23 Nations League. In componenta Nicolett Orban, Alina Podar, Teodora Manea, Ana Ion, Romania a castigat 14-12 meciul cu Irlanda, cedand ulterior 13-18 in fata Suediei.

Duminica a debutat in intreceri si nationala masculina, una de asemenea formata din jucatori de perspectiva, in conditiile in care Romania s-a inscris si in competitia masculina din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League.
Alexandru Coconea, Christian Chitu, Cristian Mâinea si Daniel Mâinea au obtinut in faza inaugurala doua victorii (17-16 cu Georgia si 21-16 cu Irlanda), cedand cu Lituania (11-21) si terminand grupa pe locul 2. A urmat meciul decisiv de calificare pentru turneul final FIBA 3x3 Europe Cup, impotriva Ucrainei, cedat din pacate de baietii nostri, scor 7-19.

Turneul final FIBA 3x3 Europe Cup 2021 se va disputa la Paris in perioada 10-12 septembrie. Dupa turneul de calificare de la Constanta, organizat de Federatia Romana de Baschet, Asociatia Județeana de Baschet Constanta si Sport Arena Streetball cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta, pentru turneul final s-au calificat urmatoarele echipe: Estonia, Tarile de Jos, Ucraina, Lituania (masculin), Ungaria, Lituania, Ucraina, Marea Britanie (feminin). Va reamintim, la feminin, Romania era calificata dinaintea desfasurarii turneului de la Constanta, datorita pozitiei ocupate in ierarhia mondiala FIBA 3x3.

Parteneri