Foto

Oradea devine pentru zece zile capitala baschetului juvenil european

Doar trei zile ne mai despart pana la debutul FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, competitia continentala dedicata sportivilor de pana la 18 ani urmand sa adune in Oradea, in perioada 26 iulie – 04 august, nu mai putin de 24 de echipe nationale de juniori, printre care si cea a Romaniei. Cu alte cuvinte, aproximativ 40% dintre natiunile Batranului Continent vor fi reprezentate la intrecerile juvenile care se vor derula in trei sali din municipiul de pe malurile Crisului Repede: Arena Antonio Alexe, Sala Liceului Economic Partenie Cosma si Sala Universitatii. Astfel, fanii baschetului din Oradea si nu numai vor asista timp de opt zile la 96 de meciuri oficiale, in care vor fi prezenti 188 de jucatori si 53 de antrenori din intreaga Europa.

Conform tragerii la sorti efectuata de FIBA, cele 24 de representative au fost repartizate in patru grupe de cate sase echipe, urmand ca in faza inaugurala sa se joace dupa sistemul fiecare cu fiecare:
Grupa A – Polonia, Estonia, ROMANIA, Elvetia, Belgia, Bulgaria
Grupa B – Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia, Macedonia de Nord
Grupa C – Bosnia&Hertegovina, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia, Islanda
Grupa D – Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria, Portugalia

Programul complet al jocurilor Romaniei poate fi vizualizat AICI

Dupa disputarea meciurilor din grupe, primele doua clasate obtin calificarea in sferturile de finale, ocupantele locurilor 3 si 4 vor evolua in faza pentru locurile 9-16, iar ultimele doua pozitii vor ajunge sa evolueze pentru locurile 17-24.
Toate meciurile U18 European Championship, Division B, presented by Real, vor fi transmise in direct pe canalul official de YouTube al FIBA.
Totodata, va informam ca accesul publicului in cele trei sali este liber pe toata durata FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real.

Vulturii asteapta sa intre in focurile competitiei europene

In alta ordine de idei, reprezentativa U18 a Romaniei se pregateste de mai multe zile in Oradea sub comanda antrenorilor Hristu Sapera si Razvan Cenean. In timpul programului de pregatire, “Vulturii” si-au masurat deja fortele cu reprezentativa similara a Slovaciei, impartindu-si victoriile, iar astazi si maine vor evolua impotriva nationalei Macedoniei de Nord. Dupa disputarea ultimelor jocuri de verificare, staff-ul tehnic tricolor va anunta numele celor 12 sportivi care ne vor reprezenta in competitia continentala, sedinta tehnica de validare fiind programata pentru data de 25 iulie. Dar iata lista celor 14 sportivi prezenti in cantonamentul nationalei U18 a Romaniei:

Mihnea BRIE (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Luca VISAN-HARA (Agronomia Bucuresti)
Dragos AXINTE (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Tudor TODEA (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Enzo VESCAN (LPS Bihorul CSM Oradea)
Luca VASILE (SUA)
Wilms DRAGAN (SUA)
Toma LUNGOCI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Luca DOMOCOS (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Mihai CARCOANA (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Anton ROTARU (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Marian DUICA (CSS Targoviste)
Matei BODEA (Agronomia Bucuresti)
Cristian COTOARA (Germania)

 

FOTO - Nationala U18 a Romaniei inaintea jocului de verificare cu Macedonia de Nord (copyright frbaschet.ro - credit Robi Boros)

Parteneri