Foto

Parteneriat baschetbalistic strategic intre Romania, Israel, Cipru si Elvetia

Federatia Romana de Baschet a initiat zilele trecute, impreuna cu unul dintre membrii FIBA Europe Board, Athos Antoniou, realizarea unui memorandum intre federatiile de profil din Romania, Israel, Cipru si Elvetia. Astfel, conducerile celor trei foruri baschetbalistice de peste hotare au fost invitate sa participe la inceputul acestei saptamani la o intalnire de lucru in Bucuresti, pentru a discuta si definitiva un parteneriat baschetbalistic strategic. In urma consultarilor constructive, marti dupa-amiaza, a fost definitivata strategia de colaborare dintre federatiile nationale de baschet din Romania, Israel, Cipru si Elvetia, memorandumul urmand sa fie activat incepand cu 1 ianuarie 2020.

Parteneriatul baschetbalistic strategic acopera mai multe domenii si stabileste o stransa cooperare intre cele patru federatii nationale, facandu-se referire la colaborarea de la nivelul nationalelor de seniori si juniori, prin organizarea unor turnee amicale internationale, la programe comune de pregatire pentru antrenori, prin organizarea unor stagii de perfectionare, la dezvoltarea baschetului feminin si a baschetului in fotoliu rulant, dar si la schimburi de experienta la nivelul arbitrilor sau realizarea unor programe educationale in randul tinerilor. Totodata, a fost punctata necesitatea promovarii si dezvoltarii noii discipline olimpice, baschet 3x3, prin organizarea de actiuni comune. In plus, memorandumul acopera si o colaborare stransa la nivel organizatoric, cu schimburi de experienta intre angajatii federatiilor, dar si la comunicarea cu media, la implementarea si utilizarea noilor tehnologii din domeniu, la proiecte si programe finantate din fonduri europene, precum si la proiecte de perfectionare a tinerilor baschetbalisti. Nu in ultimul rand, a fost discutata si posibilitatea organizarii unei SuperCupe, cu participarea castigatoarelor Cupelor din cele patru tari.


La intalnirea de la Bucuresti au fost prezenti: din partea FRB, Horia Paun (presedinte FRB si membru in Comisia de Competitii a FIBA Europe) si Carmen Tocala (presedinte de onoare FRB, vicepresedinte FIBA Europe si membru in Comitetul Executiv FIBA); din partea forului din Israel, Amiram Halevi (presedinte IBBA si membru in FIBA Europe Board) si Yankel Ben Shoshan (manager general IBBA); din partea forului din Cipru, Andreas Mouzourides (presedinte CBF) si Athos Antoniou (director general CBF si membru in FIBA Europe Board); din partea forului din Elvetia, Giancarlo Sergi (presedinte SB si membru in FIBA Europe Board).
In final, toti invitatii s-au aratat deosebit de incantati de definitivarea acestui parteneriat strategic, multumind totodata gazdelor din FRB pentru initiativa si ospitalitate.

Este un pas important realizat de baschetul romanesc in vederea unei colaborari de lunga durata cu partenerii din Israel, Cipru si Elvetia. Consider ca acest parteneriat strategic va aduce un plus de valoare activitatii baschetbalistice iar efectele sper sa le putem constata cat de curand”, a declarat presedintele FRB, Horia Paun.

Parteneri