Foto

Patrick Neal Richard II a depus juramantul de credinta fata de Romania

Astazi, la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Bucuresti, baschetbalistul Patrick Neal Richard II a depus juramantul de credinta fata de Romania. Astfel, “Petrica” Richard devine cel de-al patrulea american naturalizat de baschetul autohton, dupa Ashley Janeen Walker, in 2016, Giordan Lee Watson, in 2017, si respectiv Kristopher Jameil Richard, in 2019.
 
Prin dobandirea statutului de cetatean roman cu drepturi depline, Patrick Richard devine eligibil sa joace pentru echipa nationala a Romaniei in urmatoarele meciuri din faza a doua a precalificarilor World Cup 2023, Vulturii avand acum la dispozitie trei optiuni (Giordan Lee Watson, Kristopher Jameil Richard si Patrick Neal Richard II) pentru o singura pozitie de jucator naturalizat, conform regulilor FIBA.

La putin timp dupa depunerea juramantului, “Petrica” Richard a declarat: “Sunt de-a dreptul incantat pentru ca am fost luat in calcul pentru a primi cetatenia romana. Este o mare onoare ca voi putea reprezenta Romania si ca voi avea sansa de a evolua pentru echipa nationala in echipamentul Vulturilor. Voi da tot ce am mai bun pentru tricolorul romanesc! Admir mult actuala reprezentativa. I-am vazut pe jucatorii tineri si mi-a placut cum au evoluat in ultimele meciuri. Exista multi baschetbalisti talentati in Romania iar eu vreau sa-i ajut sa-si atinga obiectivele.

Reamintim ca, in sedinta Guvernului Romaniei din data de 18 februarie a fost aprobata hotararea prin care se acorda cetatenia romana sportivului Patrick Neal Richard II, Hotararea de Guvern semnata de premierul Florin Citu fiind publicata in Monitorul Oficial cu nr. 47/18.02.2021.

Parteneri