Foto

Presedintele FR Baschet, in vizita de lucru la Galati

Sub egida programului Solidaritatea Olimpica, accesat de FR Baschet prin intermediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, presedintele FR Baschet a efectuat o vizita de lucru in municipiul Galati.

In cursul zilei de vineri, Carmen Tocala s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei locale - printre care City Managerul Cezar Bichescu - dar si cu antrenorii care reprezinta principalele cluburi din localitate: Clubul Sportiv Municipal, Liceul cu Program Sportiv, Templiers Academy si Academia de Baschet Phoenix Galati.

Obiectivul principal al discutiilor a fost infiintarea la Galati a unei filiale a Academiei Romane de Baschet. In acest sens, s-a agreat ca la inceputul anului viitor sa fie semnate parteneriatele dintre Federatia Romana de Baschet si principalele institutii publice locale (Inspectoratul Scolar Judetean, Directia de Sanatate Publica, Consiliul Local, Consiliul Local, Directia pentru Sport), ulterior urmand sa fie programate primele actiuni de pregatire pentru sportivi si tehnicieni.

"Ne propunem ca, impreuna cu specialistii nostri, sa realizam si sa implementam un program de dezvoltare a jucatorilor, antrenorilor si managerilor. Infiintarea si dezvoltarea de structuri sportive nationale sub egida federatiei reprezinta un obiectiv important al Solidaritatii Olimpice, dar si al FIBA, in cadrul pilonului strategic FIBA Academy. Academia Romana de Bachet - filiala Galati va beneficia de tot suportul logistic necesar din partea Federatiei Romane de Baschet", a declarat pentru frbaschet.ro Carmen Tocala.

Parteneri