Foto

Reguli pentru Campionatele Nationale de juniori, sezonul 2021-2022

De week-end-ul viitor, incepand cu data de 9 octombrie, sunt programate sa inceapa turneele din cadrul Campionatelor Nationale de juniori, sezonul 2021-2022, primele categorii de varsta fiind U13 si U16 (masculin si feminin).

Tinand cont de situatia epidemiologica din Romania si de faptul ca riscul aparitiei infectarii cu COVID-19 nu poate fi eliminat in totalitate, se impune in randul tuturor participantilor un grad ridicat de asumare si de conformare voluntara, dar mai ales de responsabilitate, de la sportivi si membri staff-urilor echipelor participante, pana la arbitri, observatori si personalul administrativ-organizatoric. In plus, Federatia Romana de Baschet solicita tuturor participantilor sa-si monitorizeze in permanenta starea de sanatate si sa respecte cu strictete toate masurile de protejare impotriva infectarii cu COVID-19, precum si sa tina cont de recomandarile de a solicita asistenta medicala de urgenta si a se izola in cazul aparitiei simptomelor COVID-19.
Mentionam ca normele actuale legale pot suferi modificari, in functie de situatia epidemiologica din Romania, urmand ca toate competitiile sportive sa se supuna noilor masuri impuse de autoritati in perioada pandemiei COVID-19.

In aceste conditii, Federatia Romana de Baschet va informeaza ca ultima Hotarare de Guvern nr. 1050, publicata in Monitorul Oficial in data de 2 octombrie, prevede: “activitatile de pregatire fizica in cadrul structurilor si bazelor sportive, definite conform Legii educatiei fizice si sportului, nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, constand in cantonamente, antrenamente si competitii sportive organizate pe teritoriul Romaniei, pot fi desfasurate numai in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 43 si al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile si completarile ulterioare."
Vezi AICI – Hotararea de Guvern 1050/02.10.2021.


Asadar, tinand cont de prevederile Ordinului comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii nr. 535/1505 si publicat in Monitorul Oficial in data de 11.08.2021, la Anexa 5, care face referire directa la “conditii necesar a fi respectate in vederea desfasurarii activitatilor sportive in spatii inchise”, se arata ca minorii sunt exceptati de la obligatia testarii. Astfel, pentru a participa la turneele din cadrul CN U13 si U16 se vor supune calendarului de testare doar adultii care fac parte din staff-urile tehnice si nu fac dovada ca sunt vaccinati (cu minim 10 zile de la rapel). Testarea se va efectua conform Ordinului comun MTS si MS (cu maxim 48 de ore inainte de inceperea turneului in cazul testelor rapide antigen; cu maxim 72 de ore inainte de inceperea turneului in cazul testelor RT-PCR).

Pe de alta parte, reamintim faptul ca responsabilul Covid al fiecarei echipe participante la turneu trebuie sa completeze zilnic un tabel in care sa monitorizeze intreaga delegatie (cu precizarea temperaturii fiecarei persoane si, daca este cazul, cu eventuale precizari referitoare la existanta simptomatologiei Covid-19)
Vezi AICI - Ordinului comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii nr. 535/1505 din 11.08.2021.


Nu in ultimul rand, tinand cont de rata mare de incidenta din diferite orase si de restrictiile impuse, va rugam sa va asigurati ca veti putea efectua deplasari dupa ora 20:00, conform legislatie din domeniu, in cazul in care meciurile sunt programate dupa aceasta ora (completarea declaratiilor oficiale solicitate de autoritati si care se gasesc pe www.mai.gov.ro).

Parteneri