Foto

Reprezentativa feminina a incheiat calificarile pentru FIBA Women's EuroBasket 2021

Echipa nationala de baschet feminin a incheiat campania de calificare la FIBA Women's EuroBasket 2021 cu două infrangeri, in fata principalelor favorite din Grupa D, Cehia si Italia.

In primul meci disputat in hub-ul de la Istanbul, Romania a cedat net in fata Cehiei, 52-100. A urmat partida contra Italiei, in care Acvilele au jucat extrem de ambitios in prima parte, punand reale probleme peninsularelor. Experienta Italiei si-a pus insa amprenta pe finalul jocului, formatia din peninsula impunandu-se cu 81-66.

Reprezentativa noastra, condusa de Ayhan Avci, Muge Berkalp si Miruna Crasnic, a incheiat grupa D pe ultima pozitie, dupa Cehia, Italia si Danemarca.

Dupa terminarea calificarilor, pentru turneul final al FIBA Women's EuroBasket 2021 s-au calificat urmatoarele formatii: Slovenia, Suedia, Rusia, Cehia, Serbia, Belarus, Belgia, Slovacia, Croatia, Grecia, Muntenegru, Bosnia Hertegovina, Italia si Turcia. Tabloul turneului final va fi completat de Franta si Spania in calitate de tari organizatoare.

Parteneri