Foto

Romani in campionatele Europei

In Italia, in Serie A1, Florina Pascalau (foto) a inscris 6 puncte pentru Cras Taranto, care a invins, acasa, cu 68-44 pe Liomatic Umbertide si a devenit liderul primei ligi italiene.

In aceeasi competitie, tot 6 puncte a reusit si Andra Mandache, insa echipa ei, Basket Alcamo, se afla la celalalt capat al ierahiei din Italia, dupa ce a pierdut si in aceasta etapa, pe tern propriu, cu Familia Wuber Schio, scor 43-55.

Tot in Italia, dar in liga secunda, in Seria Sud, Elisabeth Pavel a inscris 6 puncte, insa echipa ei, Saces Dike Napoli a pierdut cu 63-70, jocul din deplasare cu Defensor Viterbo.

Dupa un start bun in prima liga franceza, Arras Pays D'Artois nu-si revine din pasa proasta etalata in ultimele etape, pierzand din nou, de data aceasta pe teren propriu, in fata lui Challes, 63-70. Romanca Gabriela Marginean  a evoluat toate cele 40 de minute si a inscris 19 puncte, insuficiente insa pentru obtinerea victoriei.

 Usor-usor, Vlad Moldoveanu incepe sa se impuna in campionatul Italiei. Daca primele jocuri nu au fost stralucite pentru liderul nationalei Romaniei, ultimul meci disputat de Benetton Treviso in fata propriilor suporteri, a fost de bun augur pentru Moldoveanu.   Alb-verzii s-au impus cu 72-55 (20-19, 13-6, 24-17, 15-13) impotriva echipei Bennet Cantu, iar extrema de forta a nationalei Romaniei a bifat 17 minute pe parchet, timp in care a reusit 10 puncte (1X3) si 3 recuperari. Urmatorul meci al lui Benneton Treviso este programat pe 13 noiembrie 2011, in deplasarea de la Novi Casale Monferrato.

Andrei Mandache isi continua si el parcursul fara infrangere in campionatul Ciprului. Keravnos Strovolou a obtinut sambata a patra victorie consecutiva din tot atatea etape, invingand in deplasare echipa Omonia Nicosia, cu scorul 77-62.  Internationalul roman Andrei Mandache a evoluat in acest meci, insa nu si-a trecut numele pe tabela de marcaj. Urmatorul meci in campionat pentru Keravnos va avea loc pe data de 18 noiembrie 2011, in compania echipei AEL.
 

Parteneri