Foto

Romania a debutat cu dreptul la FIBA U16 European Championship, Division B, Podgorica 2019

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a debutat cu dreptul in Grupa D a FIBA U16 European Championship, Division B, dupa ce tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorii Branko Cuic si Sergiu Popa au reusit, joi seara, sa treaca de selectionata similara a Austriei, cu scorul de 89-84 (25-20, 19-19, 20-20, 25-25). Vineri, de la ora 17:00, Romania va primi replica Belgiei, iar sambata, de la ora 19:15, se va confrunta cu Slovacia. Toate meciurile sunt transmise in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.
Runda inaugurala din Grupa D a FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza in perioada 8-17 august, in arenele sportive din Podgorica, a fost de bun augur pentru nationala de cadeti a Romaniei. Si asta, deoarece tinerii baschetbalisti romani pregatiti de antrenorii Branko Cuic si Sergiu Popa au reusit sa se impuna in prima disputa oficiala a intrecerilor continentale din Muntenegru, castigand la mare lupta confruntarea cu selectionata Austriei gazduita de “University Sports&Culture Hall”. Dornici sa intre cu o victorie in competitia continentala, tricolorii au inceput bine partida cu Austria si au incheiat primul sfert in avantaj, scor 25-20. Bazandu-se pe forma deosebita a lui Stefan Grasu si a lui Dan Sucala, nationala noastra a reusit sa-si conserve avantajul pana la pauza si a intrat la vestiare avand acelasi “bonus” de cinci puncte: scor 44-39. La reluare, confruntarea a fost la fel de echilibrata, astfel ca urmatorul sfert s-a incheiat tot la egalitate, mentinandu-se avansul de cinci puncte. Ultimele zece minute au fost de foc, ambele echipe incercand sa incline balanta victoriei in favoarea lor. Romania se dovedeste a fi mult mai pragmatica atat in atac, cat si in aparare, si speculeaza mult mai bine bresele din defensive adversa, astfel ca se distanteaza pe tabela spre finalul jocului. Cu trei minute inainte de fluierul final, Somancescu puncteaza pentru 84-71, cea mai mare diferenta inregistrata pe tabela. Austria riposteaza si incearca sa revina in joc, dar apararea noastra reuseste sa faca fata si meciul se incheie cu victoria Romaniei. Scor final Romania – Austria 89-84.

Statistica oficiala a meciului poate fi vizualizata AICI

Inregistrarea video a partidei se gaseste AICI

 


Conform calendarului competitional anuntat de FIBA, vineri, de la ora 17:00, Romania va primi replica Belgiei, iar sambata, de la ora 19:15, se va confrunta cu Slovacia. Duminica va fi zi de pauza, iar de luni se reiau meciurile din grupe, Romania urmand sa evolueze de la ora 14:45 impotriva Finlandei. In ultima partida din Grupa D, tricolorii vor juca marti, de la ora 14:45, impotriva selectionatei similare a Marii Britanii.


Toate meciurile sunt transmise in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.

Mai multe informatii despre rezultate, clasamente si statistici se gasesc AICI

Parteneri