Foto

Romania a ocupat locul doi in Grupa E din FIBA U20 Women’s European Challenger 2021

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a ocupat locul secund in cadrul Grupei E din FIBA U20 Women’s European Challenger 2021, intreceri care s-au derulat pana ieri seara in Skopje. Tricolorele pregatite de antrenorul Dan Calancea au acumulat in cadrul turneului gazduit de Macedonia de Nord trei victorii si o infrangere, fiind devansate in clasamentul final de selectionata similara a Slovaciei.


Desfasurate intr-un format nou din cauza restrictiilor impuse pe perioada pandemiei COVID-19, intrecerile continentale juvenile dedicate baschetbalistelor de pana la 20 de ani s-au incheiat duminica, cu un rezultat notabil obtinut de reprezentativa U20 a Romaniei.
Prezenta in Grupa E a FIBA U20 Women’s European Challenger 2021, alaturi de selectionatele similare ale Macedoniei de Nord, Slovaciei, Kosovo si Luxemburg, nationala noastra feminine pregatita de antrenorul principal Dan Calancea a obtinut trei victorii si o infrangere si a ocupat locul secund in clasamentul final al grupei. Tricolorele au reusit, rand pe rand, sa depaseasca nationalele Macedoniei de Nord, cu scorul de 78-55, Kosovo, cu scorul de 80-64 si Luxemburg, cu scorul de 73-59, si au cedat in fata Slovaciei, cu scorul de 52-74.

In cadrul evenimentului juvenil continental organizat sub egida FIBA in locul traditionalelor Campionate Europene, nationala Romaniei pregatita de Dan CALANCEA (antrenor principal) si Marian ENACHE (antrenor secund) s-a prezentat in formula – Laura VAIDA, Ana ION, Bianca NAN, Eva PETROF, Ariana KELEMEN-RADIN, Anamaria POP, Stefania CATINEAN, Rebecca LIPOVAN, Adina CICIOVAN, Ioana BOTA, Catalina CRACIUNESCU si Maria FLOREA.
Mentionam ca la startul intrecerilor FIBA U20 Women’s European Challenger 2021 s-au prezentat 28 de nationale, acestea fiind impartite de FIBA in cinci grupe.

Mai multe informatii despre rezultate, statistici, precum si fotografii sau inregistrarile meciurilor - AICI

Parteneri