Foto

Romania a ratat calificarea in preliminariile FIBA Basketball World Cup 2023

Reprezentativa masculina a Romaniei a fost invinsa, in aceasta seara, la Riga, fara drept de apel de catre selectionata similara a Belarus, in ultimul meci din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers, Vulturii cedand cu scorul de 66-94. In urma acestui rezultat, Belarus se alatura Letoniei si acced impreuna in faza urmatoare, FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers, in vreme ce Romania ocupa locul al treilea, fara victorie in cele patru jocuri, si va intra in noiembrie 2021 in pre-calificarile pentru EuroBasket 2025.

Vulturii nu au mai reusit in aceasta seara evolutia buna din primul joc disputat la Riga in urma cu patru zile impotriva selectionatei Belarus, fiind invinsi clar in partida decisiva care stabilea cea de-a doua echipa calificata in faza superioara, alaturi de liderul Grupei D, Letonia.

Din pacate, desi si-au dorit mult o victorie si implicit o calificare, baschetbalistii pregatiti de selectionerul Tudor Costescu au fost de nerecunoscut in prima parte a meciului, intrecandu-se in ratari si greseli copilaresti, fapt care a permis adversarilor sa se distanteze serios pe tabela. De altfel, diferenta dintre cele doua formatii s-a stabilit inca din prima repriza, la pauza scorul fiind favorabil Belarus cu 50-23!

La reluare, Vulturii au avut o oarecare tresarire de orgoliu si, reveniti de la vestiare cu o alta atitudine, au inceput o cursa de urmarire, reusind sa se impuna in cel de-al treilea sfert cu 25-20. Din pacate, revenirea mult asteptata nu s-a mai produs, iar finalul de joc a apartinut tot jucatorilor din Belarus, care s-au distantat serios in ultima parte, stabilind un scor final cu o victorie foarte clara: Romania - Belarus 66-94 (8-26, 15-24, 25-20, 18-24). Astfel, Belarus se alatura liderului Grupei D, Letonia, si acced impreuna in faza urmatoare a competitiei mondiale, FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers, in vreme ce Romania ramane pe locul al treilea, fara victorie in cele patru jocuri disputate in Grupa D, si va intra in noiembrie 2021 in pre-calificarile pentru EuroBasket 2025.

Pentru nationala noastra au punctat: Richard II (15p, 2x3), Cate (13p, 7 rec), Tohatan (8p, 1x3), Maciuca (7p, 1x3), Uta (6p, 4 rec), Nicolescu (6p, 2x3, 3 rec), Gheorghe (6p, 2x3), Grasu (3p, 1x3, 3 rec), Badiu (2p). Au mai evoluat: Berceanu, Popa si Girbea.

Statistica meciului – AICI

In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul final al Grupei D din cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers:
1.    Letonia – 8 puncte (4 victorii)
2.    Belarus – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3.    Romania – 4 puncte (4 infrangeri).

Rezultate, statistici si alte informatii din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers - AICI

Parteneri