Foto

Romania intalneste Kosovo pentru locurile 21-24 la FIBA U18 European Championship, Division B

Reprezentativa de juniori a Romaniei a pierdut prima disputa din lupta pentru locurile 17-24 ale FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, tinerii baschetbalisti pregatiti de Hristu Sapera cedand in fata selectionatei Danemarcei, cu scorul de 62-66 (19-15, 15-14, 12-20, 16-17). Sambata, Romania va evolua in Sala Universitatii din Oradea, de la ora 16:15, impotriva selectionatei Kosovo.


Dupa o zi de pauza, astazi, s-au reluat jocurile din cadrul fazelor superioare ale FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, cele trei sali din Oradea gazduind meciuri interesante si destul de echilibrate intre cele 24 de competitoare. In baza rezultatelor inregistrate si tinand cont de sistemul competitional, nationala de juniori a Romaniei a primit replica selectionatei Danemarcei in Sala Universitatii, intr-un meci contand pentru locurile 17-24 ale intrecerii continentale. Vulturii pregatiti de antrenorul Hristu Sapera au intrat mai repede in joc si au preluat initiativa pe teren, reusind sa-si domine adversarii sub panouri si sa se desprinda pe tabela pana la 19-10 in min.9, dar riposta daneza pe ultimele actiuni a facut ca scorul sa ajunga 19-15 in finalul primului sfert. Echilibrul de pe teren se mentine si pe tabela in urmatoarele zece minute, astfel ca Romania intra la vestiare cu un mic avantaj, scorul din finalul celui de-al doilea sfert fiind de 34-29.

La reluare, danezii incep sa fie mai inspirati in ofensiva si puncteaza pe tabela, in vreme ce tricolorii nostri irosesc mai multe sanse de a marca si cedeaza prea usor initiativa, fapt ce aduce Danemarca in avantaj in finalul celui de-al treilea sfert, scor 49-46. Danezii continua si in ultimul sfert sa joace mai inspirat si sa gaseasca solutii in defensiva pentru a contracara actiunile tinerilor nostri baschetbalisti, astfel ca Danemarca se desprinde pana la 60-48 in min. 35. Vulturii se trezesc din corzi si incep sa inchida mai bine spatiile din defensiva, revenind in joc dupa cateva actiuni ofensive reusite iar scorul se strange pe ultimele doua minute la 61-57. Rotaru marcheaza de la mare distanta chiar la intrarea in ultimul minut de joc si sperantele se reaprind in tabara noastra, dar danezii gestioneaza mai bine finalul si reusesc sa incheie partida la scorul de 66-62 in favoarea lor.

Statistica oficiala a meciului poate fi consultata AICI

Tinand cont de rezultatele inregistrate in decursul acestei zile, Romania va evolua sambata, tot in Sala Universitatii din Oradea, de la ora 16:15, impotriva selectionatei similare a Kosovo. Intrarea spectatorilor este libera.

Programul meciurilor si alte informatii despre clasamente, rezultate si statistici AICI

Parteneri