Foto

Romania s-a calificat in finala FIBA 3x3 U23 Nations League 2021 (actualizat)

In semifinalele FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021, echipa masculina de tineret a Romaniei a avut o evolutie curajoasa in fata puternicei selectionate a Lituaniei, Cristi Mainea, Alexandru Coconea, Dani Mainea si Christian Chitu reusind sa se impuna mai clar decat o arata scorul final in fata adversarilor de pe coasta Marii Baltice, cu 21-16.

Cu un debut devastator, bazat pe o serie de trei realizari consecutive de la mare distanta, scor 6-1, Vulturii au pus rapid stapanire pe joc si gratie unui efort deosebit au marit diferenta mai intai la 10-4 si mai apoi la 15-8, exact in momentul in care tabela arata ca s-au scurs primele cinci minute. Balticii au cautat cu disperare sa revina in joc, dar fratii Mainea, sprijiniti de Coconea si Chitu, au facut ca victoria tricolora sa fie posibila. La scorul de 20-16, Dani Mainea este trimis la linia de libere in urma unui fault pe aruncare iar acesta nu rateaza si inchide semifinala cu o victorie rasunatoare a Romaniei. Scor final: Romania - Lituania 21-16. Si Vulturii avanseaza in finala intrecerii mondiale, urmand sa se confrunte cu Polonia, echipa care a reusit sa treaca de Rusia, cu 20-18, in prima semifinala. Finala intrecerii masculine va avea loc la ora 17:25, in impresionanta Sala Unirii din Palatul Parlamentului.

___________________________________________________________________________

Romania a acces in semifinalele FIBA 3x3 U23 Nations League 2021

Echipa masculina de baschet 3x3 a Romaniei, formata din Daniel Mainea, Alexandru Coconea, Cristian Mainea si Christian Chitu, a reusit sa se impuna, sambata la pranz, in ultimul joc din faza grupelor in fata selectionatei Lituania U21, cu scorul 20-9, si s-a clasat pe locul secund al Grupei A din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League 2021. A fost un joc dominat clar de Vulturi, Cristian Mainea fiind de neoprit din actiunile sale pentru a mari zestrea tricolora. Cu doua victorii la activ, 20-9 cu Lituania U21 si 21-14 cu Egipt, dar si cu o infrangere in fata liderului Rusia, scor 17-20, Romania intra in faza meciurilor eliminatorii si avanseaza in semifinalele intrecerilor mondiale de tineret organizate de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al COSR, si cu finantarea MTS. In semifinale, Vulturii urmeaza sa intalneasca in careul de asi puternica selectionata a Lituaniei, ocupanta primei pozitii in cadrul Grupei B. In cealalta semifinala, liderul neinvins al Grupei A, Rusia, se va confrunta cu Polonia. Semifinalele turneului mondial masculin vor incepe sambata, de la ora 16:00, iar finala competitiei gazduite de Sala Unirii din Palatul Parlamentului va avea loc la ora 17:25.


In competitia similara feminina, echipa de baschet 3x3 a Romaniei, in formula cu Carla Popescu, Alina Podar, Maria Militaru si Nicolett Orban, a cedat si in fata Poloniei, cu scorul de 14-20, si s-a clasat pe ultimul loc in Grupa B, cu trei infrangeri din tot atatea partide disputate. In semifinalele intrecerii feminine se vor confrunta cu incepere de la ora 15:00, Franta cu Polonia si Tarile de Jos cu Cehia U21, finala urmand sa se desfasoare cu incepere de la ora 17:00.

Rezultate si informatii pe pagina oficiala a competitiei mondiale - AICI

Dupa decernarea titlurilor mondiale U23, sambata seara vor intra sub lumina reflectoarelor si cele opt echipe nationale participante in FIBA 3x3 Women’s Series Final 2021, eveniment finantat de Primaria Sectorului 3. Romania va evolua in cadrul Grupei A, in formula Ancuta Stoenescu, Anca Sipos, Florina Stanici si Bianca Fota, urmand sa evolueze impotriva Germaniei (18.09.2021, ora 19:20), Canadei (18.09.2021, ora 20:20) si Rusiei (19.09.2021, ora 18:15). Primele doua clasate din cele doua serii vor accede in faza meciurilor eliminatorii iar finala intrecerii mondiale va avea loc duminica, de la ora 20:35.

FIBA 3x3 World Tour Finals este un eveniment organizat de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care include FIBA 3x3 Women’s Series Final, finantat de Primaria Sectorului 3, si FIBA 3x3 U23 Nations League Final, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului. Evenimentul este sustinut de: Superbet, Mastercard, Taco Bell, Tissot, Banca Transilvania, Toyota Bucuresti Sud, Wilson, Azuga, Red Bull, Fundatia Alexandrion, Sirma Romania. Radioul oficial al competitiei: Kiss FM.

Parteneri