Foto

Romania s-a calificat in sferturi la FIBA U16 European Championship, Division B, Podgorica 2019

Reprezentativa de cadeti a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship, Division B, dupa ce a trecut, astazi, si de selectionata Marii Britanii, cu scorul de 80-63 (4-18, 28-13, 22-17, 26-15), si a ocupat locul secund in Grupa D, cumuland patru victorii si o infrangere. Miercuri este zi de pauza in cadrul intrecerilor continentale de la Podgorica, iar joi, de la ora 17:00, nationala pregatita de antrenorul Branko Cuic va lupta pentru un loc in semifinale cu liderul Grupei C, Danemarca, echipa care a dispus in aceasta seara de Muntenegru, cu scorul de 71-62 in ultimul meci in care si-au disputat suprematia seriei.


Dupa o frumoasa serie de victorii in primele meciuri din faza grupelor, nationala de cadeti a Romaniei a dat piept astazi, la Podgorica, cu selectionata similara a Marii Britanii, pentru a obtine un loc in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship, Division B. Si chiar daca debutul intalnirii de astazi n-a fost deloc pe placul staff-ului tehnic, britanicii reusind sa se impuna in primul sfert cu 18-4, tinerii baschetbalisti romani s-au mobilizat exemplar si au reusit nu numai sa revina in joc ci chiar sa si conduca la pauza, scor 32-31.

La reluare, Romania a preluat definitiv inititiva pe teren, astfel ca nationala pregatita de antrenorul Branko Cuic a inceput sa mareasca diferenta de pe tabela o data cu trecerea timpului. Cu o defensiva bine pusa la punct, si cu Stefan Grasu (n.n. – a realizat un impresionant double-double, cu 16 puncte, 16 recuperari) si Alexandru Pasca (21 puncte) in forma deosebita,  tinerii tricolori au reusit sa inchida toate culoarele si si-au marit avantajul constant, fluierul final al arbitrilor consemnand o victorie clara a Romaniei, cu scorul de 80-63.


Statistica oficiala a partidei poate fi consultata AICI


Partida Romania – Marea Britanie poate fi revazuta AICI

 


In urma acestui rezultat, Romania s-a clasat pe locul secund in Grupa D, cu patru victorii si o infrangere, si s-a calificat in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship, Division B. Miercuri, cele 24 de echipe nationale beneficiaza de o zi de pauza in cadrul intrecerilor continentale de la Podgorica, iar joi, de la ora 17:00, nationala pregatita de antrenorul Branko Cuic va lupta pentru un loc in semifinale cu liderul Grupei C, Danemarca, echipa care a trecut de Muntenegru in ultimul meci pentru suprematia seriei, cu scorul de 71-62.

 

Informatii despre alte rezultate, clasamente si statistici oficiale - AICI

Reamintim ca toate partidele de la Podgorica sunt transmise in direct in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.

Parteneri