Foto

Romania se confrunta cu Cipru, sambata, de la ora 18, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti

Reprezentativa de seniori a Romaniei continua drumul spre turneul final continental din 2021, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu urmand sa primeasca replica selectionatei similare a Ciprului, sambata, de la ora 18:00. Partida va fi gazduita de Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti si conteaza pentru runda a V-a din cadrul FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qulifiers. Biletele pentru meciul de sambata pot fi achizitionate de pe platforma bilete.ro.

Dupa doua victorii consecutive obtinute in fata Ciprului si Slovaciei in cadrul Grupei F din FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qulifiers, nationala de seniori a Romaniei isi mentine intacte sansele de calificare in faza urmatoare de calificare, faza in care va accede doar ocupanta primului loc din aceasta serie. Dornici sa-si continue drumul spre turneul final continental din 2021 si sa acceada in faza urmatoare, Vulturii se pregatesc la Ploiesti sub bagheta antrenorului Tudor Costescu si asteapta urmatoarea partida, cu Cipru, care va avea loc sambata, de la ora 18:00.


Pentru meciul cu Cipru, staff-ul tehnic coordonat de Tudor Costescu are in pregatire un lot format din urmatorii 14 sportivi, urmand ca vineri seara sa se decida asupra numelor celor 12 baschetbalisti care vor imbraca sambata tricoul nationalei tricolore:
Giordan WATSON – CSM CSU Oradea
Lucas TOHATAN – BC CSU Sibiu
Radu VIRNA – Steaua Bucuresti
Mirel DRAGOSTE – SCM Timisoara
Tudor GHEORGHE – BCMU FCA Pitesti
Radu PALICIUC – BCMU FCA Pitesti
Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
Iulian ORBEANU (BCMU FCA Pitesti)
Bogdan POPA (SCMU Craiova)
Alexandru OLAH (Kangoeroes Basket Mechelen)
Emanuel CATE (UCAM Murcia CB)
Bogdan TIBIRNA (CSM CSU Oradea)
Marius CIOTLAUS (BCMU FCA Pitesti)
Ionut BERCEANU (SCMU Craiova) 

In urma rezultatelor din primele trei etape, iata cum arata clasamentul Grupei F, cu mentiunea ca dupa derularea tuturor partidelor din aceasta faza doar prima echipa va accede in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers:

1. ROMANIA – 4 puncte (2 victorii)
2. SLOVACIA – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. CIPRU – 2 puncte (2 infrangeri)

Conform calendarului competitional, iata programul meciurilor pe care Romania le mai are de disputat in Grupa F, cu precizarea ca, in aceasta seara, la Nicosia, se va disputa o partida foarte importanta pentru economia calificarii, Cipru primind replica Slovaciei:

17 august, ora 18:00
Romania – Cipru  (Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti)

21 august, ora 19:00
Slovacia – Romania (Bratislava)

Ambele partide sustinute de Romania la Ploiesti vor fi transmise in direct de DIGI SPORT, iar meciul de la Bratislava poate fi urmarit pe canalul de youtube al FIBA.

Biletele pentru meciul cu Cipru sunt disponibile pe platforma bilete.ro iar fanii isi pot achizitiona bilete si de la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti chiar in ziua meciului, sambata, incepand cu ora 12.

Parteneri