Foto

S-au stabilit adversarii echipelor romanesti in cupele europene


Dupa tragerile la sorti de astazi, s-a conturat tabloul sezoanelor regulate din competitiile europene intercluburi, acolo unde Romania are trei reprezentante la masculin si una la feminin.

Basketball Champions League

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va evolua in cadrul preliminariilor Basketball Champions League in grupa gazduita de Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou. Conform programului anuntat de BCL, meciurile de la Peristeri vor avea loc, in perioada 13-17 septembrie, dupa urmatorul program:

13 septembrie (sferturi de finala):
U-Banca Transilvania – Salon Vilpas (Finlanda)
AEK Larnaca (Cipru) - KK Split (Croatia)

15 septembrie (semifinale):
Peristeri (Grecia) vs. U-Banca Transilvania/Salon Vilpas
Fribourg Olympic (Elvetia) vs. AEK Larnaca/KK Split

17 septembrie – Finala grupei preliminare

Celelalte turnee din preliminarii sunt gazduite de Treviso (Italia), Talinn (Estonia) si Sofia (Bulgaria).
Reamintim ca, in baza sistemului competitional, castigatoarea fiecarui turneu accede in grupele Basketball Champions League.

In cazul in care se califica in sezonul regulat, U-Banca Transilvania va evolua intr-o grupa alaturi de Hapoel Holon (Israel), Happy Casa Brindisi (Italia), Darussafaka Tekfen (Turcia). Daca nu accede in grupele BCL, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va evolua in grupele FIBA Europe Cup.

FIBA Europe Cup

Cap de serie numarul 1 la tragerea la sorti, CSM CSU Oradea a fost repartizata in Grupa H din sezonul regulat FIBA Europe Cup. Alaturi de bihoreni, in grupa vor mai evolua Szolnok Olajbanyasz (Ungaria), Legia Varsovia (Polonia), si castigatoarea turneului preliminar care opune formatiile  Ironi Ness Ziona (Israel), GGMT Viena (Austria), BC Parnu (Estonia), Keravnos (Grecia) si FC Porto (Portugalia).

CSO Voluntari va intalni gruparea portugheza Benfica Lisabona in semifinalele turneului preliminar in care a fost repartizata. Daca va trece de lusitani, ilfovenii vor intalni castigatoarea meciului dintre Donar Groningen (Tarile de Jos) si KK Kumanovo (Macedonia de Nord) sau Swans Gmunden (Austria). Daca va castiga turneul, CSO Voluntari va evolua in sezonul regulat in Grupa C, alaturi de BC Parma (Rusia), Heroes Den Bosch (Tarile de Jos) si BK Opava (Cehia).

Daca rateaza calificarea in sezonul regulat al Basketball Champions League, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca este repartizata in Grupa A din sezonul regulat al FIBA Europe Cup. Alaturi de ardeleni vor mai evolua: Kapfenberg Bulls (Austria), invinsa sfertului de finala din turnel preliminar B al Basketball Champions League  (London Lions vs Nutribullet Treviso) si castigatoarea unuia dintre turneele de calificare FIBA Europe Cup (Medi Bayreuth/ TFT Skopje/Naturtex Szeged/ Enisey Krasnoyarsk/ Hapoel Haifa)

Sepsi SIC Sfantu Gheorghe cauta accederea in EuroLeague Women

Gruparea covasneana va juca pe teren propriu un turneu de calificare in FIBA EuroLeague Women, alaturi de Kayseri (Turcia) si Szekszard (Ungaria).

Daca va reusi sa castige turneul, Sepsi SIC va evolua in Grupa A din sezonul regulat al Euroligii feminine, alaturi de UMMC Ekaterinburg (Rusia), MBA Moscova (Rusia), Perfumerias Avenida (Spania), USK Praga (Cehia), BLMA (Franta), Reyer Venezia (Italia), TTT Riga (Letonia).

Daca nu va castiga turneul de la Sfantu Gheorghe, Sepsi SIC va evolua in sezonul regulat al FIBA EuroCup Women. In cazul in care se claseaza pe locul 2, Sepsi SIC va evolua in EuroCup Women in Grupa B impreuna cu Uni Gyor (Ungaria), BC Prometey (Ucraina) si o echipa venita din calificari (Elazig Il Ozel Idare sau PAOK Salonic)

Daca incheie turneul preliminar EuroLeague pe locul 3, Sepsi SIC va juca în Grupa D a EuroCup Women, alaturi de Nesibe Aydin (Turcia), Neve David Ramla (Israel) si o echipă venită din calificări (Universitas PEAC Pecs sau Niki Lefkadas).

Parteneri