Foto

Selectionerul Dan Calancea a stabilit lotul Acvilelor pentru confruntarea cu Islanda

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei va incepe de joi seara o noua campanie de calificare europeana, Acvilele pregatite de antrenorii Dan Calancea si Carmin Popa urmand sa evolueze in cadrul Grupei C din FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers impotriva selectionatei similare a Islandei. Partida va fi gazduita de Sala Polivalenta Dinamo din Bucuresti iar fanii baschetului si nu numai vor avea ocazia sa urmareasca in direct prima confruntare oficiala a Acvilelor din aceasta campanie pe DIGI SPORT, cu incepere de la ora 18:00. Dupa cateva zile de pregatire, la finele antreamentului de dimineata, selectionerul Dan Calancea a stabilit si numele celor 12 Acvile care vor intra joi seara sub lumina reflectoarelor pentru confruntarea cu baschetbalistele din Islanda. Cel de-al doilea meci al nationalei Romaniei din aceasta prima fereastra continentala va avea loc duminica seara, la Almeria, cu puternica selectionata a Spaniei, partida urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT, cu incepere de la ora 19:00.     


Sala Polivalenta Dinamo din Bucuresti va gazdui, joi seara, cu incepere de la ora 18:00, prima confruntare din cadrul Grupei C din FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers, nationala de senioare a Romaniei urmand sa primeasca replica selectionatei similare a Islandei. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT.
Aflata de cateva zile in pregatire la Bucuresti, nationala Romaniei a efectuat un nou antrenament in Arena de Baschet, la finalul caruia selectionerul Dan Calancea si secundul Carmin Popa au anuntat numele celor 12 Acvile care vor intra joi sub lumina reflectoarelor pentru primul meci official din aceasta campanie de calificare europeana. Astfel, mai jos va prezetam numele sportivelor care vor juca impotriva Islandei:  

Florina STANICI (Rapid Bucuresti)
Stefania CATINEAN (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Ioana GHIZILA (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Alina PODAR (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Ecaterina ARMANU (CSTB Olimpia CSU Brasov)
Marta FODOR (CSM Satu Mare)
Teodora NEAGU (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Dora ARDELEAN (CSM Satu Mare)
Alexandra GHITA (FCC Baschet UAV Arad)
Nicolett ORBAN (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Sonia CAZACU (Rapid Bucuresti)
Anisia CROITORU (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei Romaniei este format din:

Dan CALANCEA - antrenor principal
Carmin POPA - antrenor secund
Vasile OSEAN – doctor
Adina VILCU – kinetoterapeut
Traian RACU - team manager

Incepand de astazi, echipele Romaniei si Islandei vor efectua antrenamentele de acomodare in Sala Polivalenta Dinamo, arena ce va gazdui confruntarea inaugurala de joi seara. Dupa meciul cu Islanda, Acvilele vor ramane in pregatire in Bucuresti pentru confruntarea cu selectionatei Spaniei, programata sa se desfasoare la Almeria, in data de 14 noiembrie 2021, cu incepere de la ora 19:00. Pentru meciul cu Spania, selectionerul Dan Calancea ar putea face unele modificari, in cantonament mai fiind prezente si sportivele Carla POPESCU (CSM Targoviste) si Bianca FOTA (Phoenix CSU Simona Halep Constanta). La fel ca si in cazul jocului de la Bucuresti, DIGI SPORT va transmite in direct si intalnirea Spania – Romania, de la ora 19:00.  

Mentionam ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, la partida Romania – Islanda este interzis accesul spectatorilor. Jocurile din cadrul FIBA Women’s EuroBasket 2023 Qualifiers se desfasoara conform regulamentelor si Protocolului Medical FIBA, precum si a prevederilor legislative din tarile gazda.

FOTO - copyright frbaschet.ro (credit Alina Cojocaru)

Parteneri