Foto

Sepsi Sic Sf. Gheorghe trece si de Uni Gyor in grupele EuroCup Women

Campioana baschetului feminin romanesc, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, a inregistrat miercuri seara cea de-a doua victorie din Grupa B a EuroCup Women, dupa ce echipa pregatita de antrenorul Zoran Mikes a trecut pe teren propriu de gruparea maghiara CMB Cargo Uni Gyor, cu scorul de 70-65. In urma victoriei obtinute in Sepsi Arena si a esecului suferit de gruparea turca Elazig II Ozel Idare, pe teren propriu, in fata liderului BC Prometey, cu 66-78, campioana Romaniei se mentine pe locul secund in clasamentul Grupei B. Urmatoarea runda din sezonul regular al EuroCup Women va avea loc in data de 3 noiembrie, Sepsi SIC Sf. Gheorghe urmand sa primeasca replica liderului BC Prometey iar Elazig II Ozel Idare va evolua in fief-ul Uni Gyor.


Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc in cupele europene, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a obtinut miercuri seara un succes important in cadrul rundei a treia din Grupa B a EuroCup Women, baschetbalistele pregatite de antrenorul Zoran Mikes reusind sa se impuna pe teren propriu in fata gruparii maghiare CMB Cargo Uni Gyor, cu scorul de 70-65. Dornica sa-si mareasca sansele de calificare in faza secunda a competitiei continentale, reprezentanta LNBF a intrat foarte bine in meci si a preluat rapid initiativa pe teren, avand in Fraser si Pasic principalele “guri de foc”. Dupa un prim sfert controlat in totalitate, scor 21-13, gazdele au incercat sa se desprinda in urmatoarele zece minute, dar gruparea din Gyor a ripostat serios, mai ales ca o infrangere echivala cu reducerea drastica a sanselor de calificare. Astfel, la pauza, tabela a indicat scorul de 35-31, dupa ce oaspetele au reusit sa gaseasca caile optime pentru a reveni in joc.

La reluare, cu Fraser imbatabila sub ambele panouri, Sepsi SIC Sf. Gheorghe revine la timona si cauta sa mareasca cat mai mult diferenta, in pofida ripostei solide a baschetbalistelor din Gyor, astfel ca dupa 30 de minute scorul era in continuare favorabil echipei locale: 54-47. Ultima parte a meciului a fost una extrem de echilibrata, cu gazdele ceva mai pragmatice pana in min. 34, cand scorul devenise 61-49, si cu o revenire spectaculoasa a oaspetelor pana la 67-65 cand mai erau 90 de secunde din timpul regulamentar. Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor iar ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe reuseste in cele din urma sa inchida meciul la scorul de 70-65 (21-13, 14-18, 19-16, 16-18). O victorie importanta si muncita, care o mentine pe reprezentanta LNBF pe locul secund in clasamentul Grupei B, dupa ce liderul BC Prometey s-a impus in fief-ul gruparii turce Elazig II Ozel Idare, cu 78-66.

Statistica partidei gazduita de Sepsi Arena – AICI

Urmatoarea runda din sezonul regular al EuroCup Women va avea loc in data de 3 noiembrie, Sepsi SIC Sf. Gheorghe urmand sa primeasca replica liderului BC Prometey iar Elazig II Ozel Idare va evolua in fief-ul Uni Gyor.

Alte informatii, rezultate si inregistrari ale meciurilor din EuroCup Women - AICI

Parteneri