Foto

Slovacia a invins Cipru in primul meci al Grupei F din FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers

Selectionata de seniori a Slovaciei a reusit sa se impuna in fata echipei nationale a Ciprului, cu scorul de 67-60 (19-13, 17-26, 18-14, 13-7), in prima partida din Grupa F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, serie din care face parte si reprezentativa noastra. Miercuri, 7 august 2019, cu incepere de la ora 19:00, Cipru va primi replica nationalei Romaniei, partida de la Nicosia urmand sa fie transmisa in direct in regim live streaming pe canalul de youtube al FIBA.

Astazi s-a dat startul in cea de-a treia faza a precalificarilor pentru FIBA EuroBasket 2021, adversarele Romaniei din Grupa F, nationalele Slovaciei si Ciprului, confrantandu-se in cadrul primei runde in Euroavia Arena din Bratislava. Dupa un meci extrem de echilibrat si cu rasturnari de situatii intre sferturi, gazdele au avut un final de partida mult mai bun si au reusit pe ultimele actiuni sa se desprinda in invingatori. Scor final, Slovacia – Cipru 67-60.
Statistica oficiala a jocului poate fi consultata AICI

Din urmatoarea runda va intra in focurile competitiei si nationala Romaniei, care va evolua, miercuri, de la ora 19:00, in fief-ul selectionatei Ciprului, Eleftheria Sports Arena din Nicosia. Vulturii se pregatesc in prezent in Ploiesti si vor pleca din tara, marti, urmand ca spre seara sa faca un prim antrenament de acomodare in arena din Nicosia.
Dupa turneul de pregatire din Italia si ultimele antrenamente de la Ploiesti, dar si tinand cont de problemele medicale si nu numai,  antrenorul Tudor Costescu se va decide duminica seara asupra componentei lotului de 12 sportivi care va efectua deplasarea la Nicosia pentru partida oficiala cu Cipru.

Dupa meciul din Cipru, Romania va reveni la Ploiesti, unde va disputa urmatoarele doua meciuri oficiale in Sala Sporturilor Olimpia: Romania – Slovacia (10 august, ora 19:00) si Romania – Cipru (17 august, ora 19:00). Ambele partide de la Ploiesti vor fi transmise in direct de DIGI SPORT.

Ultima partida din Grupa F este programata pentru 21 august, Vulturii urmand sa se deplaseze la Bratislava pentru a da piept cu nationala Slovaciei.

 

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri