Foto

Tabloul complet al FINAL 8 Cupa Romaniei, masculin, editia 2020-2021

Echipele SCM U Craiova, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, CSM CSU Oradea, BCMU FCA Pitesti, CSO Voluntari, Steaua Bucuresti si SCM Timisoara au obtinut aseara calificarea in Final 8 Cupa Romaniei, masculin, editia 2020-2021. Turneul final se va desfasura anul viitor, in luna martie.

 

Dupa opt luni de pauza din cauza pandemiei Covid-19, cele mai valoroase echipe ale baschetului masculin romanesc au reusit sa revina pe parchet in aceasta saptamana si sa se confrunte in cadrul turneelor preliminare de la Oradea, Sibiu si Bucuresti pentru stabilirea tabloului pentru Final 8 Cupa Romaniei, masculin, editia 2020-2021. Au fost sase zile pline de baschet, cu 16 meciuri transmise in direct de DIGI Sport si Look Sport TV, dublate de transmisiile din mediul online asigurate prin keymotion pe canalul de youtube FRB TV, de care fanii baschetului s-au bucurat din plin, mai ales ca, momentan, accesul spectatorilor este interzis in tribune. Iar spectacolul a fost oferit de cei care s-au aflat pe parchetul din salile de la Oradea, Sibiu si Bucuresti, cele 13 echipe aliniate la startul CRBM resimtind din nou emotiile unei competitii oficiale, dar si gustul victoriei si placerea de a performa sub panouri.

In urma rezultatelor inregistrate in cele trei grupe preliminare (vezi AICI), iata cele opt echipe care au obtinut calificarea in Final 8 CRBM, editia 2020-2021: SCM U Craiova (locul 1 in Grupa A); U-BT Cluj-Napoca (locul 1 in grupa B); BC CSU Sibiu (locul 1 in grupa C); CSM CSU Oradea (locul 2 in grupa A); BCMU FCA Pitesti (locul 2 in grupa B); CSO Voluntari (locul 2 in grupa C); Steaua Bucuresti (locul 3 in grupa A); SCM Timisoara (locul 3 in grupa B).

Interesant de remarcat este faptul ca misterul echipelor calificate in FINAL 8 CRBM a fost dezlegat abia dupa ultimul fluier al arbitrilor, deoarece, conform criteriilor din Regulamentul Specific al competitiei KO, la turneul final obtineau calificarea echipele clasate pe primele doua pozitii in cele trei grupe, precum si cele mai bune doua echipe de pe locurile 3. Pana la urma, CSM CSU Oradea a depasit cu greu pe Steaua, BCMU FCA Pitesti a tremurat serios pana in ultimele minute in fata CSM Galati iar BC CSU Sibiu a rasturnat clasamentul grupei C, trecand la pas de SCM Timisoara. Astfel, ultima viza pentru turneul final a fost obtinuta la cosaveraj de Steaua Bucuresti in detrimentul marii rivale Dinamo Stiinta Bucuresti, ambele avand o zestre de o victorie si doua esecuri (n.n. – rezultatul ros-albastrilor cu ultima clasata din grupa A a fost scos din calcul deoarece seria A a avut cinci echipe).

Cele opt echipe calificate la turneul final se vor lupta anul viitor pentru trofeul competitiei KO, FINAL 8 CRBM fiind programat sa se desfasoare la inceputul lunii martie (n.n. - conform programarii din RSCRBM, in perioada 06-09.03.2021).

Parteneri