Foto

Trei echipe romanesti in grupele FIBA Europe Cup, editia 2019-2020

Echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a trecut la pas de gruparea kosovara KB Rahoveci, cu scorul general de 189-120, dupa o dubla din cadrul turului preliminar al FIBA Europe Cup, sezonul 2019-2020, si a marit la trei numarul reprezentatelor LNBM in grupele din cupele europene. Conform tragerii la sorti, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va evolua in grupa G, alaturi de Enisey Krasnoyarsk (Rusia), BC Balkan Botevgrad (Bulgaria) si Sodertalje (Suedia), in vreme ce CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu vor juca in Grupa D, alaturi de Fribourg Olimpic (Elvetia) si Bahcesehir College Istanbul (Turcia), etapa inaugurala fiind programata pentru 23 octombrie 2019.

Cu o noua suprafata de joc moderna, BT Arena din Cluj-Napoca a gazduit miercuri seara returul din faza preliminara a FIBA Europe Cup, echipa locala U-Banca Transilvania primind replica gruparii kosovare BC Rahoveci. Dupa ce in tur, baschetbalistii coordonati de celebrul antrenor Dusko Vujosevic si-au trecut in cont o victorie cu scorul de 98-73, miercuri seara, echipa clujeana a realizat un nou succes, spulberand gruparea oaspete cu scorul de 91-47, la capatul unui joc in care gazdele au rulat intreg efectivul de jucatori. In urma acestor rezultate, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a calificat in faza grupelor FIBA Europe Cup, cu scorul general de 189-120, urmand sa evolueze, conform tragerii la sorti, in cadrul Grupei G, alaturi de Enisey Krasnoyarsk (Rusia), BC Balkan Botevgrad (Bulgaria) si Sodertalje (Suedia).

Astfel, Romania va fi reprezentata in grupele FIBA Europe Cup de trei echipe din LNBM, alaturi de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca urmand sa intre pe scena europeana si campioana LNBM, CSM CSU Oradea, si detinatoarea Cupei Romaniei, BC CSU Sibiu. Cele doua echipe, care s-au confruntat recent si in cadrul SuperCupei Romaniei, editia 2019 fiind adjudecata de oradeni, vor evolua in cadrul Grupei D, alaturi de Fribourg Olimpic (Elvetia) si Bahcesehir College Istanbul (Turcia). Conform programului anuntat de FIBA, etapa inaugurala este programata in 23 octombrie 2019, CSM CSU Oradea urmand sa primeasca din nou replica BC CSU Sibiu, in vreme ce U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va evolua in Suedia pe terenul echipei Sodertalje.

Programul meciurilor din faza grupelor, precum si alte informatii despre rezultate si statistici se gasesc AICI

 

Parteneri