Foto

Trei modificari operate de Tudor Costescu in lotul pentru meciul cu Israel

Echipa nationala de baschet masculin a plecat in aceasta dimineata spre Tel Aviv, acolo unde luni, de la ora 19:00, va intalni reprezentativa Israelului, intr-un meci care va fi transmis in direct de canalul TV Digi Sport 3.

Vulturii vor ajunge la Tel Aviv in jurul pranzului, urmand ca dupa-amiaza sa efectueze antrenamentul oficial, la Shlomo Arena.

Din lotul cu care a abordat meciul cu Spania, selectionerul Tudor Costescu a decis sa inlocuiasca trei jucatori, din ratiuni tactice. “Israelul e cu totul alt profil de echipa decat Spania. Vom fi supusi unui pressing agresiv si de aceea avem nevoie de un conducator de joc cu experienta, asa cum e Giordan Watson”, a precizat selectionerul pentru frbaschet.ro. Pe langa Watson, in lot au intrat si Orbeanu si Tibirna. Jucatorii care nu au facut deplasarea la Tel Aviv sunt, astfel, Kristopher Richard, Radu Paliciuc si Rares Uta.

Am avut doar cateva zile la dispozitie  si pentru a ne pregati pentru aceasta deplasare importanta din Israel. Am realizat cu totii ce inseamna nivelul de joc in aceasta grupa, iar in aceasta perioada am cautat sa ne refacem fizic, sa corectam erorile din meciul cu Spania si sa putem evolua la nivel maxim la Tel Aviv, cu o nationala a Israelului care, dupa rezultatul din Polonia, a devenit favorita la calificare, alaturi de Spania. Ne asteapta un meci complicat, fara indoiala ca Israel va cauta sa consolideze acel rezultat bun din Polonia. Din informatiile noastre, ne asteptam ca in lot, pentru meciul cu noi, sa apara si cei doi jucatori de la Maccabi Fox Tel Aviv, Avdija si Jake Cohen, care nu au putut juca in Polonia din cauza ca au au avut etapa in Euroleague”, a mai spus Tudor Costescu pentru frbaschet.ro.

Desi sunt constienti de dificultatea partidei, Vulturii sunt increzatori in sansele lor. “Israelul are un moral bun si probabil va avea un sprijin consistent din partea fanilor. In ce ne priveste pe noi, daca toti vom intra pe teren cu incredere, cu credinta ca putem castiga, sunt convins ca vom reusi acest lucru”, a spus si Giordan Watson pentru frbaschet.ro, inainte de decolarea spre Tel Aviv.

Va reamintim cei 12 jucatori care vor fi inscrisi pe foaia oficiala a meciului cu Israelul, alaturi de selectionerul Tudor Costescu si antrenorul secund Nenad Markovic:

Emanuel Cate (UCAM Murcia - Spania)
Alexandru Olah (Leche Rio Breogan – Spania)
Bogdan Tibirna (SCM U Craiova)
Bogdan Popa (SCM Timisoara)
Iulian Orbeanu (CSO Voluntari)
Dragos Diculescu (SCM U Craiova)
Mihai Maciuca (BCM U FC Arges Pitesti)
Mirel Dragoste (SCM Timisoara)
Tudor Gheorghe (BCM U FC Arges Pitesti)
Lucas Tohatan (BC CSU Sibiu)
Radu Virna (CSA Steaua Bucuresti)
Giordan Watson (CSM CSU Oradea)

Parteneri