Foto

Tricolorii se pregatesc pentru FIBA U16 European Championship, Division B, Podgorica 2019

Reprezentativa de cadeti a Romaniei se afla in plina campanie de pregatire pentru participarea la FIBA U16 European Championship, Division B, competitia continentala urmand sa se dispute in Podgorica, in perioada 8-17 august 2019. “Vulturii” pregatiti de antrenorul principal Branko Cuic participa in aceste zile la un turneu de verificare gazduit de localitatea bulgara Gabrovo iar din 22 iulie vor reveni in cantonament la Craiova. Conform datelor oferite de FIBA, nationala Romaniei face parte din Grupa D a FIBA U16 European Championship, Division B, urmand sa evolueze in prima faza a intrecerilor de la Podgorica impotriva selectionatelor similare ale Slovaciei, Finlandei, Austriei, Belgiei si Marii Britanii.

Peste aproximativ trei saptamani, nationala de cadeti a Romaniei va intra in focurile FIBA U16 European Championship, Division B, competitia continentala urmand sa se dispute in Podgorica, in perioada 8-17 august 2019. Pentru o comportare cat mai buna pe scena continentala, staff-ul tehnic tricolor coordonat de antrenorul principal Branko Cuic a demarat deja pregatirile, tinerii baschetbalisti romani intrand in programul de antrenamente si meciuri de verificare. Dupa un cantonament de opt zile in Craiova, “Vulturii” participa in aceste zile la un turneu de verificare gazduit de localitatea bulgara Gabrovo, pe lista sportivilor convocati aflandu-se urmatorii:

Stefan GRASU – Dinamo Stiinta Bucuresti
Marian SCHMIDT – CSS Bega Timisoara
Robert LICURICI – CSU Stiinta Bucuresti
Robin MANDISODZA – CSA Steaua Bucuresti
Luca NASTRUT - LPS Bihorul Oradea
Vlad MARINAU – LPS Bihorul Oradea
Marian COCHELA - CSU Stiinta Bucuresti
David OPREA – CSU Stiinta Bucuresti
Octavian NISTE - U-BT Cluj-Napoca
Dan SUCALA – U-BT Cluj-Napoca
Alexandru TURDEAN - U-BT Cluj-Napoca
Alexandru PASCA - U-BT Cluj-Napoca
Darius COSTE - U-BT Cluj-Napoca
Tudor SOMACESCU - U-BT Cluj-Napoca
Dragos BADALAU – CSM Bucuresti

Mentionam ca staff-ul tehnic este alcatuit din Branko CUIC (antrenor principal), Sergiu POPA (antrenor secund), Liviu DUMITRU/Marian CERNEA (preparator fizic) si Aba-Andras BALINT (fizioterapeut).

Delegatia Romaniei revine in tara in data de 18 iulie iar din data de 22 iulie va intra din nou in cantonament la Craiova, urmand ca, in perioada 26-29 iulie, sa participe la un alt turneu de verificare, gazduit de localitatea bulgara Pravet. Conform programului, urmeaza meciuri amicale la Belgrad cu nationala similara a Olandei, iar din 31 iulie si pana la plecarea la Campionatul European de la Podgorica nationala U16 a Romaniei sa fie cantonata la Arad.
Tinand cont de tragerea la sorti realizata de FIBA, mentionam ca nationala Romaniei face parte din Grupa D a FIBA U16 European Championship, Division B, urmand sa evolueze in prima faza a intrecerilor de la Podgorica impotriva selectionatelor similare ale Slovaciei, Finlandei, Austriei, Belgiei si Marii Britanii.

Detalii despre FIBA U16 European Championship, Division B,Podgorica 2019 - AICI

Parteneri