Foto

Turneul inaugural al LNBF, in weekend la Bucuresti

Noul sezon al Ligii Nationale de Baschet Feminin incepe sambata la Arena de Baschet din Bulevardul Basarabia, sub forma unui turneu in care se vor juca toate partidele primei etape. Este pentru a treia oara in istorie cand Federatia Romana de Baschet organizeaza un turneu de deschidere pentru competitia nationala feminina, precedentele evenimente avand loc la Sibiu (2011) si Targu Mures (2021).

Zece echipe din totalul de 11 din LNBF urmeaza sa evolueze pe parchetul Arenei de Baschet. Evenimentul este organizat de către Federatia Romana de Baschet cu sprijinul partenerilor: Ministerul Tineretului si Sportului, Banca Transilvania, Brenntag, Linksoft, Fundatia Filantropica Metropolis, Fundatia Renasterea.

Toate cele cinci partidele din cadrul LNBF Opening Tournament se vad live pe canalul de YouTube FRB TV, dupa urmatorul program:

Sâmbătă 1 octombrie:

14:00 Rapid Bucuresti - CSM Alexandria     
16:00 Universitatea Cluj-Napoca -  Sepsi-SIC Sf. Gheorghe     
18:00 CSM Constanța - KSE Târgu Secuiesc   

Duminică 2 octombrie:
   
15:30 Olimpia CSU Brașov-  Sirius Tg. Mureș
(meciul CSM Târgoviște - FCC Baschet UAV Arad a fost amanat)

Meci de junioare, in deschidere

Preocupata in permanenta de viitorul baschetului feminin, Federatia Romana de Baschet va da ocazia micuțelor baschetbaliste să evolueze sub privirile idolilor lor, sportivele din echipele de senioare. Astfel, LNBF Opening Tournament va incepe cu un meci amical susținut de echipele U13 ale cluburilor bucureștene Rapid și Agronomia. Partida se disputa sambata 1 octombrie, de la ora 12:00.

Ziua Nationala de lupta Impotriva Cancerului de San

In 2014 la initiativa Fundatiei Renasterea, Senatul Romaniei a declarat 1 Octombrie - Ziua Nationala de lupta Impotriva Cancerului de San. In fiecare an, in toata lumea, pe 1 octombrie se aprind lumini roz care "imbraca" monumente si cladiri reprezentative. Actiunea a fost realizata si in Romania, la Bucuresti, de Fundatia Renasterea. Mesajul transmis simbolic este: "In octombrie poarta roz, culoarea sperantei". Astfel se doreste sa se reaminteasca femeilor ca, prin control medical anual, cancerul poate fi invins. Pe 1 octombrie, in ziua inaugurala a LNBF Opening Tournament, la eveniment va participa si doamna Mihaela Geoana, presedinte fondator al Fundatiei Renasterea, care va dialoga cu sportivele participante la competitie.

Puteti dona 2 euro pentru renovarea, reamenajarea si dotarea spitalelor publice din Romania

Un alt partener care se asociaza cu baschetul romanesc este Fundatia Filantropica Metropolis. Organizatia s-a implicat masiv in renovarea, reamenajarea si dotarea spitalelor publice din Romania, cauza #spitalepublicedinbaniprivati fiind deja extrem de cunoscuta in Romania. Familia baschetului romanesc poate sustine aceasta cauza umanitara donand prin SMS 2 euro/luna. Pentru donatii, puteti trimite un SMS la 8845 cu textul FACEM.

Parteneri