Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, la un pas de grupele Basketball Champions League!

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a reusit miercuri seara, sa se impuna in fata gruparii elene BC Peristeri, cu scorul de 84-74, si s-a calificat in finala Grupei A din cadrul preliminariilor Basketball Champions League. In urma acestei victorii, echipa pregatita de antrenorul Mihai Silvasan este la un pas de o calificare istorica in grupele celei mai importante competitii europene inter-cluburi derulata sub egida FIBA, clujenii urmand sa intalneasca in finala echipa elvetiana Fribourg Olympic Basket, vineri seara, de la ora 20:30, intalnirea fiind transmisa in direct pe canalul de youtube al BCL.


Prezenta pentru a patra oara in preliminariile BCL, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se afla la doar un pas de o calificare istorica in grupele celei mai importante competitii europene inter-cluburi derulata sub egida FIBA, dupa ce echipa pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a reusit sa se impuna, miercuri seara, in fata gruparii elene BC Peristeri, chiar in fief-ul acesteia. Partida din cadrul semifinalelor Grupei preliminare A a fost una nerecomandata cardiacilor, cu dese rasturnari de situatie si multe momente foarte tensionate si echilibrate. Decisi sa nu faca nici un pas gresit in Grupa preliminara A si sa isi atinga obiectivul, clujenii au debutat foarte bine in meciul gazduit de Peristeri Indoor Hall si dupa ce capitanul Patrick Richard a spart gheata au preluat initiativa si s-au distantat pana la finalul primului sfert la 20-13. In urmatoarele zece minute gruparea elena are o rabufnire de orgoliu si reuseste sa reduca deficitul destul de repede, Brown punctand pentru scorul de la pauza: 39-40. La reluare, reprezentanta LNBM pare sa gaseasca mai des solutii pentru a modifica tabela, desi echilibrul se mentine pe teren, finalul celui de-al treilea sfert gasind U-BT in avantaj: 61-59. Ca si in primul meci al Grupei preliminare A, ultimele zece minute apartin din nou clujenilor, care pornesc un tavalug greu de oprit in ofensiva dupa ce grecii au fortat desprinderea: 61-65 in min. 32. Din acel moment, Katic, Richard, Bircevic, Stipanovic si Stewart puncteaza rand pe rand si U-Banca Transilvania se distanteaza in invingatoare. Scor final 84-74 (20-13, 19-27, 22-19, 23-15) si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca avanseaza in finala Grupei A din cadrul preliminariilor Basketball Champions League, urmand sa evolueze, vineri seara, de la ora 20:30, impotriva gruparii elvetiene Fribourg Olympic Basket, care a trecut aseara de KK Split, cu scorul de 76-67.

Statistica oficiala a meciului – AICI


La finalul partidei, antrenorul Mihai Silvasan a declarat pentru site-ul u-bt.ro: “Este o victorie foarte importanta si reprezinta un pas in fata spre calificare. Ne-am dorit mult acest lucru si am fost foarte concentrati. Stiam care e obiectivul nostru si l-am urmarit pas cu pas. Am jucat cu o echipa buna, insa cred ca am aratat un baschet mai bun din punct de vedere colectiv. Am beneficiat de cosuri importante de la Stewart, Richard și Katic. Au fost faze foarte bune pe final de meci, care au facut diferenta. Nu in ultimul rand, apararea a fost foarte buna, mai ales in ultimele doua sferturi. Este admirabil acest aspect, luand in calcul faptul ca Peristeri a evoluat acasa si are un lot valoros. Speram acum sa ne recuperam cat mai bine pana vineri, cand vom juca cu Fribourg. Noi am disputat un meci in plus, dar nu asta mai conteaza. Calificarea va fi pe masa!"

Cele mai importante si spectaculoase actiuni ale meciului  - AICI

Rezultate, statistici, inregistrari video si alte informatii, se gasesc pe site-ul oficial al BCL - AICI

Parteneri