Foto

U-BT Cluj-Napoca, la un pas de sferturile de finala din BKT EuroCup

Seară magică pentru campionii Romaniei, in deplasarea din Gran Canaria. Elevii selecționerului Mihai Silvășan au intalnit echipa locala Dramland, detinatoarea en-titre a trofeului continental si echipa care, in competitia interna din Spania, tocmai surclasase pe Real Madrid, campioana en-titre din EuroLeague.

Ibericii au inceput fulminant partida, conducand cu 37-20 dupa primele 10 minute, insa clujenii au inceput sa revina, treptat, pe tabela, iar la finalul timpului regulamentar scorul era egal, 98-98. Au urmat 5 minute de prelungiri, in care combatantele au mers "cap la cap", diferenta fiind facuta de Emanuel Cate, care a impins in cos mingea, cu 2 secunde inainte de final.

"Sunt mândru de felul în care au luptat jucătorii mei în acest joc. Am pierdut doi jucători principali din echipa noastră, dar, totuși, am găsit resursele pentru a juca împotriva celei mai profunde echipe din EuroCup - cu siguranță în grupa noastră... Am jucat cu curaj, am jucat cu suflet. Am câștigat acest joc datorită caracterului nostru. Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Nu mai am cuvinte", a declarat după joc antrenorul Mihai Silvășan, selecționerul echipei naționale de baschet masculin.

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca a trecut pe locul 2 în Grupa B din BKT EuroCup, poziție care asigură calificarea directă în sferturile de finală. Pentru a reuși această performanță, clujenii nu trebuie să piardă în ultima etapă a sezonului regulat, în deplasarea de la 7-bet Lietkabelis Panevezys.

Tot ieri, în European North Basketball League, CSO Voluntari a depășit, în sala "Gabriela Szabo", pe Zielona Gora, 97-77, având mari șanse să încheie sezonul regulat al competiției pe locul 1 din Grupa B.

Parteneri