Foto

U-BT Cluj-Napoca a castigat Cupa Romaniei 2024

In fata a 7126 de spectatori prezenti in tribunele BTarena, U-BT Cluj-Napoca a castigat primul trofeu al sezonului 2023-2024, Cupa Romaniei, in dauna gruparii Rapid Bucuresti. Clujenii s-au impus cu 84-70, adjudecandu-si a sasea Cupa a Romaniei din istoria clubului.

Partida a fost una echilibrata, care si-a respectat statutul de finala, alb-visiniii neparand intimidati de statutul de "underdogs" si reusind o prestatie solida, cu doua sferturi castigate in finala de la Cluj-Napoca. De partea cealalta, U-BT a dominat sub panouri, Cate si Stipanovic, alaturi de Eddie, inscriind mai mult de jumatate din totalul punctelor echipei alb-negre.

Statistica partidei este disponibila AICI.

Trofeul Cupei Romaniei a fost decernat de Dan Berceanu, secretarul general al Federatiei romane de Baschet, la finalul ceremoniei in cadrul careia au mai fost premiati, pe langa sportivii si staff-ul celor doua finaliste:

- arbitrii si delegatul tehnic al finalei - Marius Ciulin, Alin Faur, Alexandra Stan (prima femeie care a oficiat o finala CRBM), respectiv Cătălin Burlacu 
- MVP-ul finalei - Jarell Eddie

Va reamintim, toate rezultatele inregistrate la turneul Final 8 de la Cluj-Napoca:

Sferturi de finala:
BC CSU Sibiu – CSM CSU Constanţa 63-67
CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti 57-78
CSM CSU Oradea – CSM Târgu Mureş 77-71
CSO Voluntari – U-BT Cluj-Napoca 92-96

Semifinale:
Rapid Bucureşti – CSM CSU Oradea 63-61
U-BT Cluj-Napoca – CSM CSU Constanţa 92-65

Finala:
U-BT Cluj-Napoca– Rapid Bucureşti 84-70

In timp ce Rapid Bucureşsti a jucat pentru prima data finala Cupei Romaniei, U-BT Cluj-Napoca mai castigat competitia in 2016, 2017, 2018, 2020 si 2023.

Evenimentul de la Cluj-Napoca a fost apreciat de toate echipele participante, dar si de fanii din tribune, care au avut parte de momente memorabile. Federatia Romana de Baschet felicita, pe aceasta cale, clubul U-Banca Transilvania, pentru reusita organizatorica a turneului final al Cupei Romaniei 2024.

 

Parteneri