Foto

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat in playoff-ul BKT EuroCup

Prilej dublu de bucurie aseara in BT Arena din Cluj-Napoca: campioana Romaniei a trecut cu 90-74 de Aris Midea Salonic, in etapa a 14-a a BKT EuroCup, iar victoria a asigurat matematic obtinerea unei pozitii in playoff-ul competitiei continentale.

Trupa lui Mihai Silvasan l-a avut pe Emanuel Cate drept principal marcator, cu 18 puncte. Atat tehnicianul cat si jucatorul vor face in premiera "pereche" in curand si la echipa nationala, Romania - cu Silvasan pe banca - urmand sa intalneasca, pe 22 februarie, in BT Arena, nationala Luxemburgului, in prima faza a pre-calificarilor continentale pentru FIBA World Cup 2027.

Revenind la BKT EuroCup, cu patru etape ramase din sezonul regulat, U-BT Cluj-Napoca ocupa locul 3 in Grupa B si nu mai poate rata primele sase locuri, care asigura calificarea in playoff. Campionii Romaniei pastreaza sanse si pentru ocuparea unuia din primele doua locuri ale grupei, caz in care se va califica direct in sferturile de finala ale competitiei.

Saptamana viitoare, pe 17 ianuarie, de la ora 20:30, U-BT va evolua in deplasare, in Germania, cu ratiopharm Ulm.

Tot ieri, in FIBA Europe Cup, CSM Oradea a cedat in Italia, 81-100 cu Varese, in vreme ce, la feminin, Sepsi SIC Sfantu Gheorghe a pierdut pe teren propriu, 61-71, in fata Valenciei, in EuroLeague Women.

Parteneri