Foto

U-BT Cluj-Napoca se opreste in sferturile de finala ale BKT EuroCup

10.000 de fani clujeni au umplut BTarena pentru a incuraja favoritii de la U-BT Cluj-Napoca in disputa cu echipa britanica London Lions. Din pacate, campionii Romaniei au cedat disputa, ratand calificarea in semifinalele competitiei.

Elevii lui Silvasan au deschis tabela, insa oaspetii au replicat prin doua "triple" si s-au instalat la conducere, pe care nu au mai cedat-o pana la finalul partidei. In ciuda incurajarilor necontenite din tribune, U-BT a parut ca simte emotiile pe care miza unei asemenea partide le poate aduce, ratand destul de multe oportunitati de a inscrie, atat de la distanta, cat si de sub panou. De partea cealalta, englezii au parut neimpresionati de presiunea salii, reusind sa fie mai precisi in executii. Taylor, Morgan si Grantham au fost adevarate "guri de foc" de la distanta, in vreme ce Dekker si Sharma au dominat luptele de sub panouri. Campionii Romaniei i-au avut in forma azi pe Jones, Mejeris, Seeley si Mokoka, insa diferenta la reusitele de 3 puncte s-a dovedit covarsitoare. (6/25 U-BT vs 12/28 London Lions). Scorul final a fost 91-79 in favoarea oaspetilor, care vor juca in semifinalele competitiei, dupa sistemul "cel mai bun din trei meciuri" contra invingatoarei din sfertul de finala Paris Basketball - Joventut Badalona.

Statisticile semifinalei se regasesc pe site-ul oficial al competitiei, AICI.

In ciuda infrangerii, parcursul continental reusit de campionii Romaniei, evolutiile entuziasmante si atmosfera extraordinara de la fiecare meci pe teren propriu au adus un major beneficiu de imagine baschetului romanesc. Pentru evolutiile internationale din acest sezon, Federatia Romana de Baschet felicita sincer echipa U-BT Cluj-Napoca!

Parteneri