Foto

U-BT Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea s-au calificat in finala Final 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2020

Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca va gazdui, luni, de la ora 19:00, confruntarea dintre marile rivale ale baschetului masculin autohton, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, contand pentru finala Final 4 4 Cupa Romaniei, masculin, sezonul 2019-2020. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT.


Pentru a treia oara in ultimele cinci sezoane, finala Cupei Romaniei aduce din nou fata-n fata marile rivale ale baschetului masculin autohton, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, echipe care au obtinut, astazi, calificarea in ultimul act al competitiei KO, editia 2020. Interesant de remarcat este faptul ca ambele echipe se afla la cea de-a cincia finala de Cupa Romaniei in ultimul deceniu, cu diferenta ca gruparea gazda, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a castigat trei editii consecutive, in vreme ce CSM CSU Oradea n-a reusit sa obtina, inca, mult ravnitul trofeu. Pe de alta parte, de remarcat este si faptul ca, in actualul sezon competitional, cele doua echipe si-au impartit victoriile atat in Grupa A din LNBM (1-1), cat si in Grupa J din FIBA Europe Cup (1-1), astfel ca finala de luni se anunta a fi una extrem de echilibrata iar interesul manifestat de fani este urias, organizatorii anuntand ca in mediu on-line este deja "sold out", ultimele 200 de bilete urmand sa fie puse in vanzare luni dimineata la casa de bilete a cunoscutei arene clujene.
Ultima confruntare din cadrul Final 4 Cupa Romaniei, editia 2020, va avea loc, luni, de la ora 19:00, in Sala Sporturilor “Horia Demian”, si va fi transmisa in direct de DIGI SPORT.


Zekovic si Kuti au castigat trofeele “BT Player of the game”


Cele doua finaliste au trecut in meciurile desfasurate duminica de Dinamo Stiinta Bucuresti si SCM Timisoara, campioana en-titre a LNBM, CSM CSU Oradea impunandu-se in fata bucurestenilor, cu scorul de 76-72, iar U-Banca Transilvania Cluj-Napoca reusind sa treaca de gruparea banateana, cu scorul de 88-71.
La incheierea primei semifinale, oradeanul Dragan Zekovic a fost declarat “BT Player of the game”, iar acelasi trofeu acordat la finalul celui de-al doilea joc a intrat in posesia clujeanului Nandor Kuti.
Rezultatele si statisticile oficiale ale partidelor din Cupa Romaniei, masculin, sezonul 2019-2020, se gasesc AICI

Parteneri